Hevostaitokerhot

KORONATILANTEEN VUOKSI SYKSYN 2020 PONIKERHOT OVAT PAUSSILLA.
Palaamme merkkisuoritusten ja kerhon päätöksen pariin myöhemmin.
Kevätkauden 2021 ponikerhot alkavat koronatilanteen salliessa myöhemmin keväällä. 
 

 

Ratsastusseura Skara järjestää Ratsastuskeskus Viikissä hevostaitokerhoja, joissa opetellaan hevostaitoja, joita jokainen ratsastaja tarvitsee ponien ja hevosten kanssa toimiessaan. Ohjaajina toimivat koulutetut nuoret, joilla on usean vuoden kokemus poninhoitajina ja ratsastajina. Jokaisessa kerhossa on kaksi yli 14-vuotiasta ohjaajaa.

Kerhoissa tähdätään hevostaitomerkkien suorittamiseen.  Kaikki merkkikokeet ovat vapaaehtoisia, ja järjestetään kerhojen jälkeen. Kerhoista peritään maksu.

Kerhojen tarkoitus on opettaa hevostaitoja pääosin teoriassa, mutta myös käytännössä. Kerhoissa ei ratsasteta. Nappiksissa noin puolet kerhokerroista on teoriaa, ja puolet kerroista on tallissa ponien käsittelyä ja hoitoa. Ja välillä myös leikitään ja pelataan.

Kerhoon pukeudutaan lämpimiin ja kulutusta kestäviin talli-/ulkovaatteisiin ja kosteutta kestäviin kenkiin. Nappikseen otetaan oma kerhovihko mukaan. 

Kerhot on suunnattu Skaran jäsenille ja ratsastuskoulun ratsastajille. Jokaisen kerholaisen tulee olla jonkin ratsastusseuran jäsen, sillä seurajäsenyys varmistaa myös vakuutusturvan. Ratsastuskeskus Viikissä toimii aktiivisesti Ratsastusseura Skara johon voi liittyä sivulla 'Jäseneksi liittyminen'.

 

NAPPIS 

NAPPIS  on kerho, jossa harjoitellaan ponin laittaminen kuntoon ratsastusta varten. Se sopii kaikille ratsastusharrastuksen  aloittajille ja jo aloittaneillekin.Säännöllisesti Nappis-kerhoon osallistuneilla ja kerhopassin täyteen saaneilla kerholaisilla on kerhokauden päätteeksi mahdollisuus osallistua Suomen Ratsastajainliiton Perushoitomerkin kokeeseen. Kerholainen voi myös suorittaa SRL:n Minimerkin kerhokauden päätteeksi. 

Nappiksessa opetellaan riimun laittaminen ja tallisolmu, ponin taluttaminen, suitsiminen ja satulointi ja ponin harjaaminen. Nappiksessa perehdyään myös tallin sääntöihin ja ponien käsittelyyn. Kerhossa on sekä teoriaa (oma vihko mukaan) että käytännön harjoituksia poneilla. 

Nappis kestää tammikuusta toukokuuhun.  Kerholaisen tulee olla kerhon alkaessa täyttänyt 9 vuotta.
Nappiksen kerhomaksu on 45 e

 SYKSYN NAPPIKSET OVAT MAANANTAISIN KLO 19-20  JA TORSTAISIN KLO 17-18
NAPPIKSET OVAT TÄYNNÄ. 

MAPPIS

Mappis on kerho uusille poninhoitajille Perushoitomerkin suorittamisen jälkeen.  Mappiksessa tähdätään Maastakäsittelymerkin suorittamiseen. Kerhossa harjoitellaan ponin käsittelyä maastakäsin ja opetellaan hoitajan taitoja mm tunneilla avustamista. Kerho kokoontuu 5 kertaa. Maastakäsittelymerkin suorittamiseen kuuluu myös käytännön harjoituksia tunneilla avustamisessa. Mappiksen kerhomaksu on 25e. 

MAPPIS ON TORSTAISIN KLO 18-19 
MAPPIS ON TÄYNNÄ

 

JUNNIS

 

Junnis on hevosenhoidon jatkokurssi Perushoitomerkin suorittamisen jälkeen. Kerhossa  treenataan mm loimittamista ja varustehuoltoa, tutustutaan kengitykseen ja kavionhuoltoon, ruokintaan, väreihin, merkkeihin ja erilaisiin varusteisiin. Junniksessa tähdätään Hoito 1- merkin suorittamiseen. Junniksen ikäraja on 10v. Junnis maksaa 45e. 

JUNNIS ON TIISTAISIN KLO 19-20
JUNNIS ON TÄYNNÄ. 

 

RUOKKIS

Ruokintakerhossa perehdytään hevosen ruokintaan syvällisemmin. Kerhossa on mahdollista suorittaa SRL:n Ruokinta-merkki. Kerhon alaikäraja on 12v ja se on tarkoitettu jo kokeneille poninhoitajille. Kerhomaksu on 40e.
RUOKKIS ON KESKIVIIKKOISIN KLO 17-18 
RUOKKIS ON TÄYNNÄ

Kerhoilmoittautumisesta:  


Kerhot ovat olleet supersuosittuja ja niihin otetaan kerholaisia ilmoittautumisjärjestyksessä (ketään ei oteta etukäteen jonoon).


Kevään 2021 kerhoilmoittautuminen alkaa koronatilanteen rauhoituttua.

Ilmoittautuessa hyväksyt, että tieto suoritetuista hoitomerkeistä tulee esille Skaran nettisivuille ja arkistoidaan Skaran tiedostoihin. 

Ilmoittautuessa kerro seuraavat tiedot:

1. kerholaisen nimi ja ikä 
2. mihin kerhoon ilmoittaudutte (sopiiko Nappiksista myös toinen ajankohta)
3. huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
4. mihin ratsastusseuraan kerholainen kuuluu v. 2021
5. tieto, että hyväksytte kerholaisten nimen ja huoltajan yhteystietojen arkistoinnin Skaran kerhoarkistoon + suoritettujen hevostaitomerkkien julkaisemisen nettisivuilla + arkistoinnin. Yhteystietoja saatetaan käyttää Skaran tuevien heppakerhojen mainostamiseen. 

  

 

Kuva: Carolina Husu
Kuva: Carolina Husu