Hevostaitokerhot

HEVOSTAITOKERHOT 
 

Ratsastusseura Skara järjestää Ratsastuskeskus Viikissä hevostaitokerhoja, joissa opetellaan hevostaitoja, joita jokainen ratsastaja tarvitsee ponien ja hevosten kanssa toimiessaan. Ohjaajina toimivat koulutetut nuoret, joilla on usean vuoden kokemus poninhoitajina ja ratsastajina. Jokaisessa kerhossa on kaksi yli 14-vuotiasta ohjaajaa.

Kerhoissa tähdätään hevostaitomerkkien suorittamiseen.  Kaikki merkkikokeet ovat vapaaehtoisia, ja järjestetään kerhojen jälkeen. Kerhoista peritään maksu.

Kerhojen tarkoitus on opettaa hevostaitoja pääosin teoriassa, mutta myös käytännössä. Kerhoissa ei ratsasteta. Nappiksissa noin puolet kerhokerroista on teoriaa, ja puolet kerroista on tallissa ponien käsittelyä ja hoitoa. Ja välillä myös leikitään ja pelataan.

Kerhoon pukeudutaan lämpimiin ja kulutusta kestäviin talli-/ulkovaatteisiin ja kosteutta kestäviin kenkiin. Nappikseen otetaan oma kerhovihko mukaan. 

Kerhot on tarkoitettu Skaran jäsenille ja/tai Viikin ponikoulun asiakkaille. Jokaisen kerholaisen tulee olla jonkin ratsastusseuran jäsen. Green card ei kelpaa.  Ratsastuskeskus Viikissä toimii aktiivisesti Ratsastusseura Skara johon voi liittyä sivulla 'Jäseneksi liittyminen'.

 

SYYSKAUSI 2022 on suunnitteilla. Tavoitteena on saada alkamaan kaksi Nappista, Junnis ja joku kerho "isoille" myös.
Lisätietoja kerho-ohjelmastamme elokuun alkupäivinä.

Kevätkauden kerhot olivat: 
 

NAPPIS 

NAPPIS  on kerho, jossa harjoitellaan ponin laittaminen kuntoon ratsastusta varten. Se sopii kaikille ratsastusharrastuksen  aloittajille ja jo aloittaneillekin.Säännöllisesti Nappis-kerhoon osallistuneilla ja kerhopassin täyteen saaneilla kerholaisilla on kerhokauden päätteeksi mahdollisuus osallistua Suomen Ratsastajainliiton Perushoitomerkin kokeeseen. Kerholainen voi myös suorittaa SRL:n Minimerkin kerhokauden päätteeksi. 

Nappiksessa opetellaan riimun laittaminen ja tallisolmu, ponin taluttaminen, suitsiminen ja satulointi ja ponin harjaaminen. Nappiksessa perehdyään myös tallin sääntöihin ja ponien käsittelyyn. Kerhossa on sekä teoriaa (oma vihko mukaan) että käytännön harjoituksia poneilla. 

Nappis kestää 12 kerhokertaa ja merkkikokeet (3 kertaa).  Kerholaisen tulee olla kerhon alkaessa täyttänyt 9 vuotta.Nappiksen kerhomaksu on 45 e
 

KEVÄTKAUDELLA JÄRJESTÄMME KAKSI NAPPISTA:
MAANANTAISIN KLO 18-19  ja
TIISTAISIN KLO 18-19

MOLEMMAT RYHMÄT OVAT TÄYNNÄ.

 

 


JUNNIS

 

Junnis on hevosenhoidon jatkokurssi Perushoitomerkin suorittamisen jälkeen. Kerhossa  treenataan mm loimittamista ja varustehuoltoa, tutustutaan kengitykseen ja kavionhuoltoon, ruokintaan, väreihin, merkkeihin ja erilaisiin varusteisiin. Junniksessa tähdätään Hoito 1- merkin suorittamiseen. Junniksen ikäraja on 10v. Junnis kokoontuu 10 kertaa + merkkikokeet. Junnis maksaa 45e. 

KEVÄTKAUDEN 2022 
JUNNIS ON KESKIVIIKKOISIN KLO 18-19

JUNNIS ON TÄYNNÄ

PAPPIS

 

Pappis on hevostaitokerho kokeneille poninhoitajille. Pappiksessa tähtäimenä on Hevostaito 2- merkki, joten esivaatimuksena on Perushoitomerkki, hoitajakokemusta ja 12 vuoden ikä. Pappiksessa tutustutaan kilpahevosen hoitamiseen, juoksuttamiseen, kuljettamiseen, näyttelyihin, siistimiseen, letittämiseen, erilaisiin apuohjiin ja kuolaimiin ja moneen muuhun tärkeään asiaan. Pappis-kerho tekee myös retken Vermoon jossa harjoitellaan hevosen valjastamista ja ajamista.  Pappiksen kerhomaksu on 45e.

KEVÄTKAUDEN 2022
PAPPIS ON TORSTAISIN KLO 19-20
PAPPIS ON TÄYNNÄ. 

 

LÄÄKKIS

 

Lääkintäkerhossa perehdytään hevosen lääkintään syvällisemmin. Kerhossa on mahdollista suorittaa SRL:n Lääkintä- merkki. Lääkintämerkkiin sisältyy myös pieni ihmisen hätäensiapu-osio.   Lääkkis kestää 8 kertaa + merkkikoe. Kerhon alaikäraja on 12v, ja se on tarkoitettu jo kokeneille poninhoitajille.  Kerhomaksu on 40e. 

KEVÄTKAUDEN 2022
LÄÄKKIS ON SUNNUNTAISIN KLO 13.30-14.30

 

 

UUSI KERHO ISOILLE 

Aloitamme vielä yhden kerhon tänä keväänä. 
RUOKKIS

Ruokintakerhossa perehdytään hevosen ruokintaan syvällisemmin. Kerhossa on mahdollista suorittaa SRL:n Ruokinta-merkki. Kerhon alaikäraja on 12v ja se on tarkoitettu jo kokeneille poninhoitajille. Kerhomaksu on 40e.Ruokkis kestää 6 kertaa + kokeet. 

Ruokkis on maanantaisin klo 16.30-17.30 
Ruokkis alkaa ma 18.4.

 

Kerhoilmoittautumisesta:  


Kerhot ovat olleet supersuosittuja ja niihin otetaan kerholaisia ilmoittautumisjärjestyksessä (ketään ei oteta etukäteen jonoon)
SYYSKAUDEN KERHOILMOITTAUTUMINEN ALKAA MA 15.8 KLO 18

Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia Hanna Seirolle: hanna.seiro  (a) gmail.com

Ilmoittautuessa hyväksyt, että tieto suoritetuista hoitomerkeistä tulee esille Skaran nettisivuille ja arkistoidaan Skaran tiedostoihin. 

Ilmoittautuessa kerro seuraavat tiedot:

1. kerholaisen nimi ja ikä 
2. mihin kerhoon ilmoittaudutte (sopiiko Nappiksista myös toinen ajankohta)
3. huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
4. mihin ratsastusseuraan kerholainen kuuluu v. 2022. (Green card ei kelpaa)
5. tieto, että hyväksytte kerholaisten nimen ja huoltajan yhteystietojen arkistoinnin Skaran kerhoarkistoon + suoritettujen hevostaitomerkkien julkaisemisen nettisivuilla + arkistoinnin. Yhteystietoja saatetaan käyttää Skaran tulevien heppakerhojen mainostamiseen. 

  

 

Kuva: Carolina Husu
Kuva: Carolina Husu