Hevostaitokerhot

HEVOSTAITOKERHOT 
 

Ratsastusseura Skara järjestää Ratsastuskeskus Viikissä hevostaitokerhoja, joissa opetellaan hevostaitoja, joita jokainen ratsastaja tarvitsee ponien ja hevosten kanssa toimiessaan. Ohjaajina toimivat koulutetut nuoret, joilla on usean vuoden kokemus poninhoitajina ja ratsastajina. Jokaisessa kerhossa on kaksi yli 14-vuotiasta ohjaajaa.

Kerhoissa tähdätään hevostaitomerkkien suorittamiseen.  Kaikki merkkikokeet ovat vapaaehtoisia, ja järjestetään kerhojen jälkeen. Kerhoista peritään maksu.

Kerhojen tarkoitus on opettaa hevostaitoja pääosin teoriassa, mutta myös käytännössä. Kerhoissa ei ratsasteta. Nappiksissa noin puolet kerhokerroista on teoriaa, ja puolet kerroista on tallissa ponien käsittelyä ja hoitoa. Ja välillä myös leikitään ja pelataan.

Kerhoon pukeudutaan lämpimiin ja kulutusta kestäviin talli-/ulkovaatteisiin ja kosteutta kestäviin kenkiin. Nappikseen otetaan oma kerhovihko mukaan. 

Kerhot on tarkoitettu Skaran täysjäsenille. Green card tai kannattajajäsenyys ei kelpaa.  Skaraan voi liittyä täällä.
Poikkeus tähän on, mikäli kerholainen ratsastaa vakiotunneilla Ratsastuskeskus Viikissä ja kuuluu johonkin toiseen seuraan. 

 

KEVÄTKAUSI 2023

Kevätkauden kerhot ovat käynnistyneet eikä niihin oteta enää kerholaisia. Seuraavat hevostaitokerhot alkavat syksyllä. Aikataulut ja ilmoittautumislinkki tulee tälle sivulle elokuussa. 


 

NAPPIS 

NAPPIS  on kerho, jossa harjoitellaan ponin laittaminen kuntoon ratsastusta varten. Se sopii kaikille ratsastusharrastuksen  aloittajille ja jo aloittaneillekin.Säännöllisesti Nappis-kerhoon osallistuneilla ja kerhopassin täyteen saaneilla kerholaisilla on kerhokauden päätteeksi mahdollisuus osallistua Suomen Ratsastajainliiton Perushoitomerkin kokeeseen. Kerholainen voi myös suorittaa SRL:n Minimerkin kerhokauden päätteeksi. 

Nappiksessa opetellaan riimun laittaminen ja tallisolmu, ponin taluttaminen, suitsiminen ja satulointi ja ponin harjaaminen. Nappiksessa perehdyään myös tallin sääntöihin ja ponien käsittelyyn. Kerhossa on sekä teoriaa (oma vihko mukaan) että käytännön harjoituksia poneilla. 

Nappis kestää 12 kerhokertaa ja merkkikokeet (3 kertaa).  Kerholaisen tulee olla kerhon alkaessa täyttänyt 9 vuotta.Nappiksen kerhomaksu on 50 e


JUNNIS


Junnis on hevosenhoidon jatkokurssi Perushoitomerkin suorittamisen jälkeen. Kerhossa  treenataan mm loimittamista ja varustehuoltoa, tutustutaan kengitykseen ja kavionhuoltoon, ruokintaan, väreihin, merkkeihin ja erilaisiin varusteisiin. Junniksessa tähdätään Hoito 1- merkin suorittamiseen. Junniksen ikäraja on 10v. Junnis kokoontuu 10 kertaa + merkkikokeet. Junnis maksaa 50e. 
 

PAPPIS

 

Pappis on hevostaitokerho kokeneille poninhoitajille. Pappiksessa tähtäimenä on Hevostaito 2- merkki, joten esivaatimuksena on Perushoitomerkki, hoitajakokemusta ja 12 vuoden ikä. Pappiksessa tutustutaan kilpahevosen hoitamiseen, juoksuttamiseen, kuljettamiseen, näyttelyihin, siistimiseen, letittämiseen, erilaisiin apuohjiin ja kuolaimiin ja moneen muuhun tärkeään asiaan. Pappis-kerho tekee myös retken Vermoon jossa harjoitellaan hevosen valjastamista ja ajamista.  Pappiksen kerhomaksu on 50e.

 

 

 

Kerhoilmoittautumisesta:  


Seuraavat kerhot alkavat syykaudella 2023. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet  syksyn kerhoihin tulevat tälle sivulle elokuussa 2023. 

Kerhotoiminnan kysymyksiin vastaa nuorisovastaava Hanna Seiro: hanna.seiro@gmail.com 
 

 

Kuva: Carolina Husu
Kuva: Carolina Husu