Hevostaitokerhot

HEVOSTAITOKERHOT 
 

Ratsastusseura Skara järjestää Ratsastuskeskus Viikissä hevostaitokerhoja, joissa opetellaan hevostaitoja, joita jokainen ratsastaja tarvitsee ponien ja hevosten kanssa toimiessaan. Ohjaajina toimivat koulutetut nuoret, joilla on usean vuoden kokemus poninhoitajina ja ratsastajina. Jokaisessa kerhossa on kaksi yli 14-vuotiasta ohjaajaa.

Kerhoissa tähdätään hevostaitomerkkien suorittamiseen.  Kaikki merkkikokeet ovat vapaaehtoisia, ja järjestetään kerhojen jälkeen. Kerhoista peritään maksu.

Kerhojen tarkoitus on opettaa hevostaitoja pääosin teoriassa, mutta myös käytännössä. Kerhoissa ei ratsasteta. Nappiksissa noin puolet kerhokerroista on teoriaa, ja puolet kerroista on tallissa ponien käsittelyä ja hoitoa. Ja välillä myös leikitään ja pelataan.

Kerhoon pukeudutaan lämpimiin ja kulutusta kestäviin talli-/ulkovaatteisiin ja kosteutta kestäviin kenkiin. Nappikseen otetaan oma kerhovihko mukaan. 

Kerhot on suunnattu Skaran jäsenille ja/tai Ratsastuskeskus Viikin ratsastajille. Jokaisen kerholaisen tulee olla jonkin ratsastusseuran jäsen, sillä seurajäsenyys varmistaa vakuutusturvan ja mahdollistaa merkkisuorituksen. Green card ei kelpaa.  Ratsastuskeskus Viikissä toimii aktiivisesti Ratsastusseura Skara johon voi liittyä sivulla 'Jäseneksi liittyminen'.

 

 

 

NAPPIS 

NAPPIS  on kerho, jossa harjoitellaan ponin laittaminen kuntoon ratsastusta varten. Se sopii kaikille ratsastusharrastuksen  aloittajille ja jo aloittaneillekin.Säännöllisesti Nappis-kerhoon osallistuneilla ja kerhopassin täyteen saaneilla kerholaisilla on kerhokauden päätteeksi mahdollisuus osallistua Suomen Ratsastajainliiton Perushoitomerkin kokeeseen. Kerholainen voi myös suorittaa SRL:n Minimerkin kerhokauden päätteeksi. 

Nappiksessa opetellaan riimun laittaminen ja tallisolmu, ponin taluttaminen, suitsiminen ja satulointi ja ponin harjaaminen. Nappiksessa perehdyään myös tallin sääntöihin ja ponien käsittelyyn. Kerhossa on sekä teoriaa (oma vihko mukaan) että käytännön harjoituksia poneilla. 

Nappis kestää 12 kerhokertaa ja merkkikokeet (3 kertaa).  Kerholaisen tulee olla kerhon alkaessa täyttänyt 9 vuotta.Nappiksen kerhomaksu on 45 e

SYKSYN  2021 NAPPIKSET OVAT

MAANANTAISIN KLO 18-19  MAANANTAIN NAPPIS ON TÄYNNÄ
TIISTAISIN KLO 19-20 TIISTAIN NAPPIS ON TÄYNNÄ
KESKIVIIKKOISIN KLO 19-20 KESKIVIIKON NAPPIS ON TÄYNNÄ

 

 

MAPPIS

Mappis on kerho uusille poninhoitajille Perushoitomerkin suorittamisen jälkeen.  Mappiksessa tähdätään Maastakäsittelymerkin suorittamiseen. Kerhossa harjoitellaan ponin käsittelyä maastakäsin ja opetellaan hoitajan taitoja mm tunneilla avustamista. Kerho kokoontuu 5 kertaa. Maastakäsittelymerkin suorittamiseen kuuluu myös käytännön harjoituksia tunneilla avustamisessa. Mappiksen kerhomaksu on 25e. 


SYKSYN 2021 MAPPIS ON TORSTAISIN KLO 18-19 MAPPIS ON TÄYNNÄ
 


JUNNIS

 

Junnis on hevosenhoidon jatkokurssi Perushoitomerkin suorittamisen jälkeen. Kerhossa  treenataan mm loimittamista ja varustehuoltoa, tutustutaan kengitykseen ja kavionhuoltoon, ruokintaan, väreihin, merkkeihin ja erilaisiin varusteisiin. Junniksessa tähdätään Hoito 1- merkin suorittamiseen. Junniksen ikäraja on 10v. Junnis kokoontuu 10 kertaa + merkkikokeet. Junnis maksaa 45e. 

SYKSYN 2021 JUNNIS ON

MAANANTAISIN KLO 19-20 JUNNIS ON TÄYNNÄ
 

 

Kerhoilmoittautumisesta:  


Kerhot ovat olleet supersuosittuja ja niihin otetaan kerholaisia ilmoittautumisjärjestyksessä (ketään ei oteta etukäteen jonoon) Kerholainen voi ottaa vastaan yhden kerhopaikan hevostaitokerhoista/kausi. Ilmoittautuessa voi ilmoittaa kumpi toive on ensisijainen (koskee Mappista ja Junnista). Kerholainen voi osallistua sekä kepparikerhoon että hevostaitokerhoon. Mikäli kerhoissa on vapaita paikkoja 23.8 jälkeen, voi kerholainen saada toisen hevostaitokerhopaikan. 


SYKSYN 2021 KERHOILMOITTAUTUMINEN ALKAA MA 16.8 KLO 18.

Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia Hanna Seirolle: hanna.seiro  (a) gmail.com

Ilmoittautuessa hyväksyt, että tieto suoritetuista hoitomerkeistä tulee esille Skaran nettisivuille ja arkistoidaan Skaran tiedostoihin. 

Ilmoittautuessa kerro seuraavat tiedot:

1. kerholaisen nimi ja ikä 
2. mihin kerhoon ilmoittaudutte (sopiiko Nappiksista tai Junniksista myös toinen ajankohta)
3. huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
4. mihin ratsastusseuraan kerholainen kuuluu v. 2021
5. tieto, että hyväksytte kerholaisten nimen ja huoltajan yhteystietojen arkistoinnin Skaran kerhoarkistoon + suoritettujen hevostaitomerkkien julkaisemisen nettisivuilla + arkistoinnin. Yhteystietoja saatetaan käyttää Skaran tulevien heppakerhojen mainostamiseen. 

  

 

Kuva: Carolina Husu
Kuva: Carolina Husu