Seuran katsaus

Ville Rautakorpi, Vaije Maan, Aliina Halme ja Lucky-heppa
kuva: Lyydia Heikkinen

Valmiina kisakauteen!

Seurassamme on juuri nyt monia poniratsukkoja, jotka aloittelevat kisaamista tulevalla kaudella. Monet asiat kilpailemisessa ovat täysin uusia ja kisapaikalla toimiminen vierasta. Kilpailujen säännöt ovat monille myös tuntemattomia, joten Skara on järjestänyt jäsenilleen kaksi tilaisuutta tietämyksen parantamiseksi.

Myllypurossa järjestetty kilpailijan starttikurssi oli onnistunut tapahtuma, ja osallistujia tuli paljon. Kurssin piti skaralainen kokenut kilpailija Elsi Norhio. Toinen tapahtuma oli 28.2. kansallisen tason estetuomarin Jaakko Lähteenmaan pitämä sääntökoulutus, joka oli myöskin hyvin informatiivinen ja suosittu.

Kilpailijan starttikurssilla olivat mukana muun muassa Vaije Maan, Anni Sahlström, Aliina Halme ja Ville Rautakorpi, skaralaisia nuoria Viikin ponikoululta. Nelikko meni starttikurssille, koska tavoitteena on kisaaminen ja monet asiat kisapaikalla toimimisessa askarruttivat vielä ennen kurssia.

Starttikurssi oli osallistuneiden mielestä erittäin antoisa ja Elsi hyvä kurssinpitäjä. Vaije ja Ville kertovat oppineensa paljon kaikkea:

 ”Kilpailuissa käyminen, mitä kisapaikalla täytyy tehdä ja miten siellä toimitaan, Kipan käyttäminen, verryttely ennen suoritusta, kenttäkisoissa toimiminen…”

”Maastokokeeseen pitää laittaa nurmihokit”, Anni muistaa.

Ja Aliina lisää vielä: ”Muista ottaa hepan passi kuljetukseen mukaan!”

Monia hyödyllisiä yksityiskohtia kisaamisesta tuli siis opittua.

Aliina, Vaije ja Anni kävivät myöskin seuramme järjestämässä sääntö- ja kilpailulupakoulutuksessa, sillä he haluavat saada D-luvat ja oppia kilpailusääntöjä. Vaije kertoo, että koulutuksessa tuli opittua vielä lisää siitä, miten kisapaikalla toimitaan ja mitä siellä ei pidä tehdä. Kisoihin ilmoittautuminen ja valmistautuminen käytiin myöskin läpi. Aliinalle selkeytyi mitä eri esteratojen arvostelut tarkoittavat.

Kouluttajana ollut Jaska saa tytöiltä kehuja, koulutus oli heidän mielestään selkeä, eikä mikään jäänyt epäselväksi opetuksesta.

”Koulutukseen kannatti kyllä ehdottomasti mennä, koska kaikkien lupien hankkiminen ja maksujen maksaminen tuntui hankalalta. Itse säännöt tuntuvat nyt yksinkertaisilta ja loogisilta”, Vaije sanoo.

 

Viikin kisatiimi lähettää kiitoksia kouluttajille ja suuntaa nyt kisakentille!

Kirjoittaja: Lyydia Heikkinen


 

Juho Lähteenmaa ja Rumba Niinisalon kenttäkisoissa kesälllä 2014.

 

Valmistautumista kevään kisoihin

 

Skaran jäsenistössä on tällä hetkellä poikkeuksellisen paljon nuoria ponin ja hevosenomistajia, jotka valmistautuvat ensimmäiseen kilpailukauteensa. Ensimmäiset kisat ovat jännittäviä sekä nuorille kilpailijoille että heidän vanhemmilleen ja valmentajilleen. On paljon uusia opittavia asioita kilpailulisensseistä, maksuista, ilmoittautumisista, kvaaleista, säännöistä ja kilpailupaikalla toimimisesta. Lisäksi tietysti itse suoritukset jännittävät.

Rataharjoituksista rutiinia kisatilanteisiin

Jo syksyllä 2014 Skara järjesti kaksi kouluratsastuksen ja yhden esteratsastuksen rataharjoituksen Ratsastuskeskus Eriksnäsissä. Harjoituksilla haetaan rutiinia kilpailunomaisessa, mutta kannustavassa ilmapiirissä. Myös kokeneemmat ratsukot pääsevät siellä testaamaan kisakuntoaan ja täti- ja setäratsastajat omaa edistymistään. Rataharjoitukset jatkuvat nyt tammi-helmikuussa, kun lauantaina 24.1 pidetään rataharjoitus kouluratsastuksessa ja sunnuntaina 8.2 esteissä.

Koulutusta kisoihin valmistautumisesta ja kisapaikalla toimimisesta

Kisoihin valmistautumiseen liittyy monta asiaa; miten maksan ratsastajan ja hevosen vuosimaksun, miten löydän kisat, miten ilmoittaudun kisoihin. Uuden kilpailijan on vaikeaa arvioida, milloin kisapaikalle täytyy lähteä, mitä kisoihin kannattaa ottaa mukaan, miten tulee pukeutua ja varustaa hevosen. Kisapaikalla toimimisessa on omat kuvionsa kansliassa ilmoittautumisesta, kisapaikalla hevosen kuntoon laitosta verryttelyyn. On hyvä suunnitella aikataulut siten, että kiireeltä vältytään.  Myös turvallisuustekijät lastauksessa ja kisa-alueella liikkumisessa ovat tärkeitä.

Skara järjestää alkuvuodesta helmi-maaliskuussa koulutuksen, jossa kaikkia edellä mainittuja asioita käydään läpi käytännönläheisesti. Jo pitkään kansallisessa tasolla koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa kilpaillut skaralainen Elsi Norhio on lupautunut kouluttajaksi ja tietysti siellä on hyvä tilaisuus myös kysyä häneltä käytännön neuvoja ja vihjeitä. Koulutus tullaan järjestämään Itä-Helsingissä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.  Kaikkien uusien kilpailijoiden ja heidän vanhempiensa kannattaa tilaisuuteen osallistua, mutta varmasti asiat ovat kiinnostavia myös tulevaisuudessa kilpailemisesta kiinnostuneille, hevosen hoitajille ja kisatoimihenkilöille.

Sääntökoulutuksen suorittaminen edellytyksenä alueluvan saamiselle

Aluekilpailuluvan saaminen edellyttää sääntökoulutuksen hyväksyttyä suoritusta kuten myös soveltuvia kvaaleja. Kvaalit kerätään seuratason kisoista. Tämän vuoden alusta lähtien vain sellaiset kisat, jotka löytyvät Kipasta ovat hyväksyttäviä.

Sääntökoulutus tullaan myös järjestämään nyt melko pian vuoden vaihteen jälkeen. Sääntökouluttajana toimii Jaakko Lähteenmaa, joka on kansallisen tason estetuomari. Sääntökoulutuksen yhteydessä tullaan järjestämään myös kirjallinen koe, joten sääntöihin kannattaa tutustua jo ennen koulutusta. Sääntökoulutukseen liittyvässä kutsussa tullaan tarkentamaan, mitkä säännöt tulee osata.

Sääntöjen osaaminen on hyödyllistä myös nuorten ratsastajien vanhemmille ja kisatoimihenkilöille, joiden kannattaa myös koulutukseen osallistua, vaikka eivät koetta aikoisikaan suorittaa. Säännöt ovat muuttuneet tänä vuonna niin paljon, että myös vanhoille kisakonkareille, on kertaus paikallaan.

Seuraa tapahtumiin liittyviä kutsuja Skaran nettisivuilta!

 

Kevään kisoihin valmistautuen

Leena-Mari Lähteenmaa, Skaran valmennusvastaava

 


 

Kaviot nousevat ensin yhteispelillä- tallilla autetaan toisia!
kisat Viikissä- mitkä kisat? Kuka muistaa?
Ponikisat Wanhassa Karlvikissa 2005. Löydätkö tuttuja?

Terkut Ponitiimistä!

Olen Hiippi eli Hanna Seiro:  poniratsastajan äiti, Skaran uusi nuorisovastaava ja Ponitiimin jäsen. Sain Ponitiimin vetokapulan Jannalta, joka kunniakkaasti hoiti junnuasioita hallituksessa kuuden  vuoden ajan.

 Ponitiimi järjestää Viikin tallilla kerhoja, kilpailuja tapahtumia. Näkyvin osa toimintaa ovat ponikerhot. Kerhoissa opetellaan hevostaitoja teoriassa ja käytännössä. Kerhoissa voi suorittaa hevostaitomerkkejä. Toisaalta kerhoissa myös tutustutaan toisiin ponifaneihin ja pidetään hauskaa. Tallilla alkanut ystävyys saattaa kantaa läpi elämän. 

Skarassa on ollut perinteisesti vahvaa kerhotoimintaa. Tänä keväänä on Viikin ponitallilla luvassa taas kaksi Nappis-kerhoa, yksi Junnis sekä yksi tai kaksi pp-kerhoa. Nappiksessa opetellaan poninhoidon perusteet ja suoritetaan Perushoito- tai Minimerkki. Nappis sopii yli 9-vuotiaille. Junnis on teoriapainotteisempi hevosenhoidon jatkokurssi, jossa mm. tutustutaan kengitykseen ja ruokintaan. Junnis sopii yli 10-vuotiaille. PP-kerhossa hoidetaan tallin puuponeja Leimua ja Flickaa. PP-kerho sopii 6-8-vuotiaille. PP-kerho sopii hyvin ennen Nappista.   Lisäksi keväämmällä alkaa keppihevosten  kilpavalmennus  kohti kenttäkisoja.

Kaikkia seuran kerhoja ohjaavat tallin omat nuoret: koulutetut  yli 14-vuotiaat junioriohjaajat. Nuoret tekevät tärkeää työtä hevostaitojen opettamisessa ja saavat toisaalta vastuuta ja arvokasta työkokemusta. Seuran toiminnassa on mukana lähes 20 kerhonohjaajaksi koulutettua nuorta, monet heistä aikoinaan itse kerholaisina aloittaneita.

Tallilla järjestetään välillä myös kilpailuja ja tapahtumia. Kisojen aikaansaamiseen tarvitaan paljon eri toimihenkilöitä puomien nostajista sihteeriin, lähetistä ponipäällikköön. Tehtäviä oppii ja opetetaan paikan päällä- hevoskulttuuria kädestä pitäen! Lämmin kiitos kaikille toimihenkilöille- yhdessä on kiva tehdä hommia.

Hevostelu yhdessä toisten samanhenkisten kanssa on mukavaa.  Tavataan tallilla tai seuran tapahtumissa.

t. Hiippi

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Pihla Pietikäinen ja Nestori. Kuva Janna Pietikäinen.
Pikkujoulukisan harjoituskuva: Kenen silmä?
Kuva Carolina Husu.
Eetu ja Pihla P. Hubertus-ratsastuksessa 2006. Kuva Janna Pietikäinen.
Parasta ponikisoissa: palkintojenjako taitaville ratsastajille. Palkintoja jakamassa Janna Pietikäinen ja Maarit Suortti. Koulukisan kesällä 2013 voitti Ina Tuomela.

Joulunajan kuulumisia kaikille Skaralaisille!

 

Heti alkuun täytyy antaa nostalgiavaroitus. Jos luet tätä saadaksesi tietää vain seuran loppukauden tapahtumista,  siirry heti *tähdellä merkittyyn kohtaan.

Kirjoitan Skaran hallituskauteni viimeistä katsausta. Tulin tämän ponitallin maneesin reunalla päivystäväksi äidiksi 12 vuotta sitten. Ensimmäinen tallin poni, jonka näin, oli parkkipaikalle karannut Nestori (kuvassa). Eikä se jäänyt viimeiseksi kerraksi, kun Nestori karkaili boxistaan. Ja Nestorin hännässä roikkui ainakin kaksi tyttöä. Näistä ominaisuuksistaan johtuen Nestorista tuli ensimmäinen lempiponini. Samaa ajatusmaailmaa on myöhemin edustanut ansiokkaasti myös Jave. Viikissä nyt asustelevista poneista Eetuun saimme tutustua jo silloin, eli se on ’virkaiältään’ vanhin Viikin poni. Kotiuduimme tallille ja ratsastusseuraan pian. Mun jatkuva puuhaileminen, satulahuoneen siivoaminen ja ponien puunaaminen johti siihen, että toimeliaisuuteni siirrettiin Skaran hallitukseen vuonna 2009. Edustin poniäitejä ja –ratsastajia, olihan minulla kaksi ratsastavaa tytärtä, sekä myös tuntiratsastajia, kun olin itsekin taas siirtynyt hevosen selkään.

Hallituksessa poniratsastajat ovat olleet minulle se tärkein juttu. Olen saanut allekirjoittaa kirjeeni hienosti tittelillä ’Nuorisotoimintavastaava’. Oikeasti se on tarkoittanut sellaisia tärkeitä asioita kuin hevostaitokerhojen kehittämistä, ohjaajien kouluttamista, ponikisojen järjestämistä ja sihteerinä istumista sekä pakkasessa että paahteessa, keppihevosten ompelemisen opettamista, puuhevosten hankkimista, hoitomerkkien kokeiden tekemistä ja mikä parasta; taitavien, vastuuntuntoisten, hevosrakkaiden nuorten kanssa puuhaamista. Kiitos!

*

Tallilla on nyt hevostaitokerhojen ja ratsastajien käytössä kaksi puuhevosta: pieni Leimu ja iso, hevosen kokoinen musta tamma, jonka nimi paljastetaan Skaran pikkujoulussa. Se on rauhallinen harjoitushevonen suitsimisen, satuloimisen ja vaikka pintelöimisen opetteluun. On hienoa, että jokainen uusi harrastaja saa rauhassa ja turvallisesti harjoitella, miettiä ihan itsenäisesti, miten se turpahihna kiepautetaan poskihihnojen alta. Kaikki tämä harjoittelu tähtää hevosten hyvinvointiin. Mitä osaavampia hevosten käsittelijöitä me olemme, sitä paremmin meidän hevosemme voivat.

Harjoittelu tähtää myös ratsastustaitojen kehittymiseen. Jokainen ratsastaja voi harjoitella kohti omia tavoitteitaan.  Tavoitteita voi asettaa myös suorittamalla Suomen Ratsastajainliiton ratsastusmerkkejä. Kun ponin ohjaaminen ja kaikki askellajit onnistuvat itsenäisesti, on mahdollista suorittaa Perusmerkki. Taitojen kehittyessä sekä koulu- että esteratsastuksessa voi tähdätä C-, B- ja A-merkkeihin. Kaikille Skaran jäsenille luovutetaan vuoden aikana suoritetut ratsastusmerkit seuran pikkujoulujuhlassa lauantaina 29.11. Jos olet suorittanut merkkejä, tarkasta nimilista ja muista ilmoittautua pikkujouluun.


Juhlissa myönnetään myös rehdin kilpailijan Fanny Express –palkinto, muut huomionosoitukset, mestaruuspokaalit sekä hienolle joukolle ratsastajia kilpailusuorituksista myönnettävät ratsastuksen pronssimerkit. Myös Korvatunturin väki vierailee juhlissa, joten muistathan pienen lahjan yhteiseen säkkiin. 
Tervetuloa kaikki Skaralaiset ja perheet  pikkujouluuun! Ilmoittaudu  viimeistään 21.11. http://skara.sporttisaitti.com/?x103997=284502

Juhlissa on nuorten järjestämä tunnistuskisa, tässä jutussa on harjoituskuva aiemmista juhlista. Kenen ponin silmä on kuvassa?

Jos olet juniori-ikäinen ja sinulla on tavoitteita edistyä ratsastuksessa kohti kilpailemista ja valmentautumista, SRL:n Talent-ohjelma voi olla sinua varten. Myös Skara järjestää Talent-ryhmiä kisaamiseen tähtääville ratsastajille. Talent-ryhmien haku on avoinna marraskuun loppuun saakka. Lue lisää http://skara.sporttisaitti.com/?x103997=284785

Kaikille harjottelemisesta ja omien tavoitteiden saavuttamisesta kiinnostuneille on loppuvuodesta tarjolla kilpailuharjoituksia ja joululomalla valmennuksia omalla hevosella Eriksnäsissä.

Oma kuuden vuoden hallituskauteni on päättymässä vuoden vaihtuessa. Parasta on ollut ponit, hevoset ja hevosihmiset. Kun yhdistävänä tekijänä ovat hevoset, voi huomata olevansa kodikkaassa illanvietossa, jossa vanhin on juuri täyttänyt 70 v. ja nuorin on 17-vuotias poninomistaja. Kiitos kaikille yhteisistä hetkistä, yhdessä työn tekemisestä ja harrastamisesta!

Hyvää joulun aikaa kaikille Skaralaisille perheineen ja hevosineen!

Janna Pietikäinen

 


 

Liisi Myllykangas ja Pertti eli Viltterin Vartti

Hyvää alkavaa syksyä skaralaiset!

Syksy on jo käsillä, mutta iloksemme olemme saaneet nauttia heinäkuun ja pääosin elokuunkin kauniista lämpimästä kesäsäästä. Kesä on ”hevosihmisille” lomailun ohella myös kilpailuaikaa. Skaralaiset ratsukot ovat kiertäneet kilpailuja eri puolilla maata. Skaran ja ponikoulun yhdessä järjestämissä Viikin hevoshullu-kisoissa kilpailtiin kesä-heinäkuun vaihteessa koulu- ja esteratsastuksessa ja myös keppihevoset kilpailivat kenttäkisoissa.

Elokuun puolivälissä Skara järjesti muutaman vuoden tauon jälkeen Ypäjällä aluekenttäkilpailut, joissa starttasi yli 100 ratsukkoa eri puolilta Etelä-Suomea. Kilpailujen järjestäminen oli iso ponnistus, mutta onnistui kokeneen ja taitavan kisatiimin johdolla. ”Peepi” Lund toimi kilpailunjohtajana, ”Hetsi” Leskinen vastasi kouluosuudesta, ”Jaska” Lähteenmaa estekilpailusta, Karo Aarnio-Wihuri maastoesteistä ja Seija Forsström tulospalvelusta. Myös monien edellä mainitsemattomien henkilöiden panos kisojen eteen oli ratkaiseva niiden onnistumiselle. Heille kaikille, huippukuuluttaja Hellevi Härköselle, muulle kisatiimille, Helenille ja Sarille kansliassa sekä kaikille toimihenkilöille kentällä, maastossa ja muissa tehtävissä, vielä tässäkin yhteydessä lämmin kiitos ja ISO KÄSI!

Ypäjän kilpailuja suosi sää ja olemme saaneet niistä hyvää palautetta. Monet kilpailijat totesivat, että Skaran järjestämät kisat olivat mukavat ja hyvähenkiset, ja he olivat iloisia, kun ne muutaman vuoden jälkeen taas toteutettiin.

Kilpailujen järjestäminen ja muu seuratoiminta edellyttää jäseniltä omien taitojen ja ajan antamista yhteiseen käyttöön, mutta yhdessä tekeminen ja siinä onnistuminen antaa myös paljon vastineeksi. On ilo tehdä yhdessä asioita ja samalla oppia tuntemaan uusia ystäviä ja oppia uusia taitoja. Mielellämme näkisimme myös uusia henkilöitä kisatiimissä ja muissakin seuran toiminnoissa. Jos sinulla on kiinnostusta ja intoa toimia yhteistyössä mukavan harrastuksen parissa, niin ilmoittaudu vaikkapa lähettämällä sähköpostia jollekin hallituksen jäsenelle tai tarttumalla meitä ”hihasta” kun tavataan. 

Syksyssä on monia hyviä asioita ja ehkä yksi parhaista on harrastusten, erityisesti ratsastustuntien alkaminen.  Ja syksyllä alkavat myös seuran järjestämät ponikerhot, jotka ovat olleet hyvin kysyttyjä, kepparikerhoa unohtamatta. Ponikerhoissa oppii valmiuksia ponien ja hevosten käsittelyyn sekä tietoja ja taitoja, jotka ovat hyödyllisiä ratsastusharrastuksessa. Niissä myös suoritetaan hevostaitomerkkejä, joita edellytetään ponien hoitajilta ja tutorhoitajilta.

Syksyynkin mahtuu kilpailuja. Seuramestaruuksista kisataan 4. ja 5. lokakuuta Eriksnäsissä. Skara lähettää myös edustajat aluejoukkuekilpailuihin syyskuun alkupuolella. Valmennuksia ja rataharjoituksia Eriksnäsissä on myös ohjelmassa syksyn mittaan. Niiden osalta ajankohdat tarkentuvat myöhemmin ja niistä ilmoitamme seuran internet-sivuilla.

Vuosi huipentuu taas koko perheen pikkujouluun marras-joulukuun vaihteessa. Sitä ennen voimme toivottavasti itsekukin nauttia ”heppailusta”, joko ratsastustunneilla tai omalla ratsulla harrastaen tai kilpaillen tai hevosten ja ponien hoitajina. Tapoja nauttia hevosen ja ponien yhteistyöstä ja yhteydestä ihmisen kanssa on monia, mutta aina se on antoisaa.

Nautitaan ratsastuksesta, hevosista, poneista ja syksystä!

Liisi Myllykangas

 


 

Kesäterveisiä Skaran junioriedustajilta!

Skaran junioreita edustaa seuran hallituksessa kolme nuorta heppatyttöä, Carolina Husu, Pihla Lehtinen ja Laura Simpura. Tyttöjen kesä on kulunut paljolti heppojen parissa, kaikilla kuitenkin eri tavoin.

Carkki ja Kille, kuva Ann-Sofie Tilus
Givors "Kille" laitumella, kuva: Carolina Husu

Carolina ”Carkki” Husu on paiskinut töitä tallilla, kisannut, treenannut ja nauttinut kesäisistä puuhista. Carkin päivät ovat kuluneet Eriksnäsissä ensin töitä tehden ja sitten hevosensa Killen kanssa touhuten, usein aamusta iltaan hevostellen.

"Välillä kävi mielessä, että pitäisiköhän pystyttää teltta Eriksnäsin pihaan kun illalla lähdin tallilta. Seuraavana aamuna kuitenkin olisin töissä täällä jo aikaisin, niin mitäs sitä kotiin siinä välissä…?" Carkki naureskelee.

Kesä on kilpailujen aikaa, ja Carkki ja Killekin kiertelivät monissa kisoissa. Alkukauden kisailut näyttivät lupaavalta, mutta sitten tuli hieman takapakkia.

"Nyt pitää harjoitella lisää ja ottaa vauhtia päästäkseen uudelle tasolle", Carkki miettii. "Vaikka kisaaminen on kivaa, ja kilpailuissa on aina se oma jännityksensä, niin on ollut tosi hyvä myös rennosti lomailla. Me olemme Killen kanssa viettäneet kesäpäiviä maastoillen ja uiden, ja Kille on ollut laitumella parhaan ystävänsä Ripan kanssa."

"Mulla on ollut ihan hauska kesä. Olen saanut nauttia lämmöstä ja päässyt hevostelun lomassa myös reissaamaan."

Pihlan kesää Pohjois-Ruotsissa, kuva Hanna Nilsson
Pihlan kesää Pohjois-Ruotsissa, kuva Hanna Nilsson

Pihla Lehtinen vietti kesästään pitkän pätkän Pohjois-Ruotsissa tuttaviensa luona. Paikalla asusti kahdeksan hevosta, joita Pihla ratsasti ja hoiti siskonsa Piitan kanssa.

"Ratsastimme heppojen kanssa tuntureilla ja hiekkakuopalla pääsi harjoittelemaan koulua. Maneesille päästiin ratsastamaan kerran, mutta sinne oli 30 kilometrin matka… Tykkäsin reissustamme todella paljon, hepat siellä olivat kilttejä ja muutenkin mukavia!" Pihla kertoo.

Kotona ollessaan Pihla on ratsastanut kavereidensa hevosilla ja maastoillut hoitoheponsa Bobon kanssa. Hän on myös kierrellyt koulu- ja estekisoissa hevosenhoitajana. "Ehkä parhain kesämuisto oli maastossa laukkailu Ruotsissa."

Lauta Peppi Pitkätossuna ja Hanna, kuva: Nina Kuittinen
Laura ja Nasse, kuva: Nina Kuittinen

Laura Simpuran kesään kuului monen eri heppakaverin kanssa tekemistä ja myös muutos koskien syksyn hevostelua.

Alkukesä kului Viikissä hoitoponi Janssonista huolehtien, kun omistajaperhe oli lomailemassa. Laura oli Viikissä usein Asterix-poninkin liikutusapuna ja hoiti myös Perttiä. Eriksnäsissä Laura kävi hoitamassa Nettaa.

"Pertin hoidossa mulla oli pikkusisko Lotta apuna ja Lotta pääsi kokeilemaan Pertillä ratsastamistakin", Laura kertoo.

"Olin mukana myös tutorleirillä, joka meille tutoreille järjestettiin Viikissä. Treenasimme ensimmäisenä päivänä koulua, toisena esteitä ja kolmantena oli hupsuttelupäivä. Menin silloin ilman satulaa Hannalla Peppi Pitkätossuksi pukeutuneena. Tunnilla oli mukana myös muun muassa Supermies, Paavo Pesusieni ja keijukainen. Meillä oli superhauska päivä!"

Loppukesällä Laura alkoi vuokrata Biniä, ja poniratsastustunnit Viikissä loppuivat. Laura ratsasti Viikin poneilla monet vuodet ja ponitouhut päättyivät Viikissä järjestettyihin kisoihin.

"Tästä jäi hyvä mieli, kun kisoissakin sujui. Mulla ja Nassella meni oikein hyvin sekä esteillä että koulussa. Nyt Eriksnäsissä odottaa uudet kujeet!

 

 

 

 

 


 

Heippahei skaralaiset!


Toivottavasti te kaikki olette jo merkinneet kalentereihinne sunnuntain 17.8., jolloin Skara järjestää taas kenttäkilpailut Ypäjällä.

Kilpailujen järjestämiseen tarvitaan paljon ihmisiä, ja siksi kaikki skaralaiset ovat tervetulleita ja toivottuja mukaan toimihenkilötehtäviin. Erilaisia tehtäviä on paljon, kun kyseessä on kenttäkilpailut. Kiinnostaisiko sinua maastoestetuomarointi maastoradalla, lähetin tai portinavaajan tehtävät kouluradalla tai vaikkapa tiedonvälittäjän hommat tulostornin ja kilpailukenttien välillä? Paljon muitakin tehtäviä löytyy, ja toimihenkilöt koulutetaan tehtäviinsä. Toimihenkilönä pääset myös näkemään kilpailusuoritukset lähietäisyydeltä. Ohjeet toimihenkilöksi ilmoittautumiseen löydät etusivun uutispalstalta.

Haastattelin kilpailunjohtajaamme, Carola ”Peepi” Lundia. Hänelle tulevat kilpailumme eivät ole ainoat, joissa hän on ollut kilpailunjohtaja. Aiemmin Peepi oli seuran puheenjohtajana monta vuotta ja mukana seuran kisatiimissä. Peepi on myös johtanut jo useita kisoja Ypäjällä, ja kilpailujen kisatiimikin on kokenut ja rutinoitunut kisojen järjestämiseen.

Kilpailunjohtajalla on paljon järjesteltävää ennen kilpailuja. Peepi järjestää yhdessä kisatiimin kanssa jokaiselle kilpailuosuudelle vetäjän, sopii ehdot Ypäjän kanssa ja varmistaa, että kaikilla tehtävillä on hoitajansa. Tällä hetkellä kisojen järjestäminen on hyvässä vauhdissa, ja kaikki vaikuttaa sujuvan hyvin.

- Meillä on hyvä sopimus Ypäjän kanssa ja paljon tilaa käytettävissä. Kisatiimissämme on vanhoja konkareita, eikä mikään erityisemmin jännitä tai arveluta näiden kilpailuiden järjestämisessä, Peepi kertoo.

Kenttäkilpailut järjestetään usein kahtena päivänä, mutta Skaran kilpailut kestävät vain yhden päivän. Se tuo omat haasteensa, koska tarvitsemme paljon toimihenkilöitä yhtä aikaa sekä koulu-, este- että maasto-osuuksille. Toisaalta saamme kilpailut vietyä läpi yhdessä päivässä, eikä järjestäjien ja toimihenkilöiden tarvitse viettää koko viikonloppua Ypäjällä.

Aiemmissa Peepin johtamissa kilpailuissa on ollut noin 100 lähtijää, ja sen verran on odotettavissa näihinkin kilpailuihin. Ensimmäiset ilmoittautumiset alkavat tulla jo pian, kun kilpailukutsu julkaistaan lähiaikoina.

Nyt edessämme on vielä ihana kesä, mutta elokuu ja kisat lähestyvät koko ajan, joten kaikki vaan ilmoittautumaan toimihenkilötehtäviin ja kisapäivää odottelemaan!

Kisanäkemisiin
Lyydia Heikkinen

17.6.2013

Rataestekoe käynnissä Ypäjän kenttäkilpailuissa 2008, kuva: Heta Leskinen
Suomenhevonen Välppi eli Väinö palkintojenjaossa Kummajaisissa Hessi-tallilla kesällä 2013. Ratsastaja Pihla Pietikäinen, Skara. Omistajat Janna, Pihla ja Pulmu Pietikäinen.

 

Kevät koittaa ja kilpakentät kutsuvat!

Monilla seuralaisilla on jo kisa- ja valmennussuunnitelmia tehtynä. Sopivaa tavoitetta kohti on hyvä tähdätä. Yksi hyvä tavoite omalla tai vuokrahevosella ratsastaville  seuran junioreille on Powercup. Powercup on Suomen Ratsastajainliiton valtakunnallinen poni- ja junioriratsastajien kilpailu. Powercup on yhdistetty kilpailu eli siihen kuuluu sekä koulu- että esteratsastuskoe. Junioreiden yhdistetty kilpailu aloitettiin jo vuonna 1978 ja aiempina vuosina tämä cup on kulkenut muun muassa nimellä Hopeakannus, Villivarsa-cup ja Hevoshullu Powercup.
 
Powercupissa kilpailijat suorittavat sekä esteratsastus- että kouluratsastuskokeen ja tulos saadaan laskemalla yhteen sijaluvut. Pienimmän yhteenlasketun sijaluvun saanut ratsukko voittaa kilpailun, tasatilanteessa ratkaisee kouluratsastuskokeen tulos.
 
Powercup aloitetaan seuratason karsintakilpailuilla kautta maan.  Skaran karsinta on pääsiäiskilpailuiden yhteydessä 18.-19.4 Eriksnäsin tallilla. Karsintaluokat ovat kouluratsastuksessa  helppo C:1 2000, esteratsastuksessa hevosilla 90 cm (ponit 85/80 cm). Esteradat ovat SRL:n vakioratoja.  
Aluekarsinnat kilpaillaan touko-kesäkuussa ja  Powercup-finaali järjestetään 5.-6.7.2014 Jyväskylässä. Moni tunnettu ratsatsaja on aloittanut kilpauransa Powercupista. Mikset siis sinäkin!

Kilpailun säännöt ja lisätietoja
http://www.ratsastus.fi/lapset_ja_nuoret/nuorten_kilpailut/Powercup


Kilpakentille pääsee myös ponitallin opetushevosilla ja -poneilla Hevoshullu-seurakisoissa sekä tietysti keppihevosilla. Järjestämme kesäkaudella Hevoshullu-kisat esteratsastuksessa, kouluratsastuksessa ja keppihevosten esteratsastuksessa. Kepparit kisaavat ensimmäisinä eli helatorstaina 29.5. Kepparit pääsevät kokeilemaan myös maastoesteitä Viikin tallin ympäristössä. Maastossa edetään reippaassa laukassa ja ylitetään tukkeja ja muita maastoon rakennettuja esteitä.


Ennen kepparikisaa järjestämme kepparien estetreenikurssin lauantaisin 26.4. – 24.5. klo 12-13. Kurssin vetäjät ovat seuramme Nuori Suomi –koulutettuja tuutorhoitajia. Kurssi sopii myös poneilla kisaamista suunnitteleville: ratsastajat oppivat estekisojen säännöt, yleisimmät arvostelumenetelmät, verryttelualueella toimimisen, palkintojen jaon ja kunniakierroksen ratsastamisen, eli oikeita kisaajan taitoja.


Ja lopuksi: muistattehan, että kisoissa tärkeintä on kilpakumppanin eli ponin tai hevosen reilu kohtelu ja hyvät hevostaidot. Hevostaitoja opitaan Viikissä järjestettävissä hevostaitokerhoissa. Kevätkaudella alkaa Pikkuponi PP-kerho 5.4. lauantaina. PP-kerho sopii nuorimmillekin ponien ystäville. PP-kerhossa hoidetaan puuponi Leimua, ja opitaan suitsiminen ja satulointi. PP-kerhon kevätryhmän voi jo ilmoittautua. Lue lisää Skaran sivulta Kerhot ja tapahtumat. - Hevostaitokerhot.


Nähdään ponikerhoissa ja kisoissa!
Nuorisotoiminnan vastaavat Hanna Seiro ja Janna Pietikäinen.
 

19.3.2014


 

Annika Wermundsen ja Valtonas 'Valtsu', kuva: Laura Simpura

Hei Skaralaiset!

Uusi vuosi on ollut täynnä uusia ja ihania haasteita. Perin seuran pitkäaikaiselta jäsensihteeriltä aikamoiset saappaat täytettäväksi. Iso kiitos Seijalle kaikesta mitä olet vuosien kuluessa seuran eteen tehnyt.

Olen nyt opetellut erilaisia tietokoneohjelmia ja miten ne saadaan kommunikoimaan keskenään. Ei mitään mikä olisi sinänsä vaikeata, mutta paljon on joko täysin uutta minulle tai ohjelmien käyttötaidot ovat hieman ruosteessa. Kestää hetken ymmärtää ohjelmien logiikka (tai logikkan puute). Lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette kärsivällisesti vastailleet tiedusteluihini ja pyyntöihini. Muutama pikku ”moka” on sattunut, mutta olen iloinen, että niiden suhteen on oltu ymmärtäväisiä. Minua on kannustettu eteenpäin ja kaikki on saatu hoidettua. Jäsensihteerin tehtävät ovat mukavia, mutta toisinaan varsin haasteellisia. Jos teillä skaralaisilla on jotain epäselvää tai teitä askarruttaa jokin asia, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä sähköpostilla skara@netti.fi

Seuran jäsenistössä tapahtuu aina muutoksia ja sporttirekisterin pitää olla ajan tasalla. Pyydänkin, että jäsenet ilmoittavat seuralle, jos postiosoite tai sähköpostiosoite muuttuu tai jos he haluavat erota seurasta. Emme saa esim. väestörekisteristä tai postista tietoa osoitteenmuutoksista.  Jos taas sinä, joka luet tätä, et vielä ole seuramme jäsen, mutta haluat liittyä, täytä lomake nettisivuillamme http://skara.sporttisaitti.com/jasenasiat/jaseneksi_liittyminen/

Jäsentiedotteet lähetetään jäsenille sähköpostitse pari kertaa vuodessa. Samoin lähetämme sähköpostitse kevät- ja syyskokouskutsut, mutta vältämme muutoin kuormittamasta jäsentemme sähköpostia.

Skara on siinä mielessä mukava seura, ettei meitä sido mikään talli, vaikkakin jäseniä on eniten Viikin ponitallilla http://www.karlvik.fi/ ja Eriksnäsin ratsastuskeskuksessa http://ratsastuskeskuseriksnas.yhdistysavain.fi/ Mutta skaralaisia on myös monella muulla tallilla. Niinpä perinteinen ilmoitustaulu tallin seinällä ei riitä. Kehotankin kaikki jäseniämme seuraamaan säännöllisesti kotisivujamme, missä kerromme ajankohtaisista tapahtumista, kilpailuista ja valmennuksista. Säätökoulutus ja lupakoe kilpailijoille järjestetään 15.2, ja siitäkin tarkemmin nettisivuillamme. Seuralla on myös facebook-sivut https://www.facebook.com/groups/268725043159931/ joilta myös voi löytyä mielenkiintoisia asioita.

Myös heille, jotka ehkä tällä hetkellä eivät ratsasta, löytyy toimintaa. Esimerkiksi buffatiimi ottaisi mielellään lisää kiinnostuineita ihmisiä joukkoonsa. Mikäpä on hauskempaa kuin samalla kun keittää kahvit pääsee vaihtamaan kuulumisia muiden hevosihmisten kanssa! Jos kiinnostuit, voit ilmoittautua buffatiimin vetäjälle Nipsulle niina.lintala(at)gmail.com. Myös kisatiimistä voi kokemattomampikin saada kiinnostavia tehtäviä, vaikkapa vain yhdeksi kisaksi. Meillä on rento ilmapiiri ja kaikkien työpanosta arvostetaan. Tulkaa rohkeasti mukaan!

Järjestämme kevätkokouksen yhteydessä maaliskuun lopulla mielenkiintoisen luennon kengityksestä. Niistä tarkemmat tiedot myöhemmin. Kengityksestä on jokaisen ponien ja hevosten parissa touhuavan hyvä ymmärtää perusasioita. Luennoitsijamme on kokenut ja osaa myös kertoa/neuvoa hankalista kengitystapauksista. Olet sitten tuntiratsastaja, täti-/setäratsastaja, harrastaja, tavoitteellinen kiisaaja, taikka kiinnostunut vanhempi, kengitysluento antaa varmasti jokaiselle jotakin!

Aika monelle tärkein jäsenetu on ratsastusvakuutus mikä tulee SRL:n eli Suomen ratsastajainliiton kautta http://www.ratsastus.fi/j%C3%A4senedut  Jäsensihteerille, siis minulle on tuonut päänvaivaa, kun irtisanomisilmoituksessa kerrotaan ettei enää ratsasteta aktiivisesti, mutta kuitenkin silloin tällöin. Mietin, mikä on vastuuni jäsensihteerinä muistuttaa vakuutuksen tärkeydestä. Monet meistä käsittelevät tavalla tai toisella hevosia, joiden luontainen reaktio on ”pakoon ja lujaa”. Tuttu turvallinen polle voi olosuhteista riippuen säikkyä jotain ihan odottamatonta. Esimerkiksi oma luottoponini reagoi, kun lastenraattaista tuli outo ääni, kun pyörät pyörivät lumessa, ja tämä herrasmies ei ole ennen kiinnittänyt huomiota lastenrattaisiin.

Helppo tapa pitää vakuutukset kunnossa on siis olla ratsastusseuran jäsen! Kun liitytään seuran jäseneksi, astuu myös vakuutus voimaan siitä päivästä kun tiedot ovat sporttirekisterissä. Eli jäsenilmoituksen teon jälkeen kestää yleensä muutamia päiviä ennen kuin rekisteri on päivitetty. Olenkin ottanut tavaksi lähettää uudelle jäsenelle sähköpostia silloin, kun rekisteri on ok ja lasku lähtenyt matkaan. Jotta vakuutusturva säilyy, on erittäin tärkeä maksaa jäsenlasku ajallaan. Jos laskun maksaa myöhässä, on vakuutusturva kunnossa vasta siitä päivästä kun lasku on maksettu. Tämä koskee myös vanhoja jäseniä. Vakuutusturva on myös syy siihen miksi emme voi siirtää jäsenlaskun eräpäivää.

Voisi muutenkin olla ihan hyödyllistä katsoa mitä kaikkea ratsastusseuran jäsenyys tuo mukanaan. Esimerkiksi minun pitää ehdottomasti muistaa hyödyntää polttoaine-alennus st1 asemilla, joka on muutenkin minun ”vakibensis”.  Aika moni kilometri tulee ajettua kodin ja tallin välillä. Edellä mainitusta linkistä voi jokainen käydä tutustumassa, mitä etuja Ratsastajainliiton kautta tulee seuran jäsenyyden myötä.

Kuulemme mielellämme myös jäsenten toiveita seuran järjestämästä toiminnasta. Ottakaa siis rohkeasti yhteyttä hallitukseen http://skara.sporttisaitti.com/seura2/hallitus/  Olisi muutenkin kiva saada ehdotuksia, toiveita, parannusehdotuksia tai vaikkapa ilmoitus siitä että ”olisin mielelläni vapaaehtoinen jossain seuran järjestämässä tapahtumassa”! Voitte lähettää sähköpostia hallituksen jäsenille tai tulla juttelemaan kun näette jonkun meistä. Emme pure, emmekä potki!

Jäsensihteeriterveisin Annika

PS. Hallitustyö on meille kiva vapaanajan harrastus, minkä vuoksi toivomme yhteydenotot pääsääntöisesti sähköisesti, jolloin voimme rauhassa ja ajatuksella vastata sopivana hetkenä.

 


 

Pertti, Viltterin Vartti, kuva: Roosa Raute

Hei Skaralaiset!

Olen 24-vuotias suomenhevonen Viltterin Vartti, kaikki tosin kutsuvat minua Pertiksi. Tässä emäntäni Liisin kanssa olemme päiväkävelyllä ja juttelemme, kuten meillä on tapana. Emäntä kertoo, että hänen pitäisi kirjoittaa seuran katsaus. Niinpä päätin hieman avittaa näin hevosen näkökulmasta. 

Mukava kun talvi vihdoin tuli. Vaikka on kylmä, niin on se siistimpää hangessa piehtaroida kuin mudassa. Emäntä ainakin tykkää.

Sitä olen yrittänyt sanoa, että niitä hevosnais- ja mikäpä ettei miestaitojakin olisi hyvä harjoittaa. Se olisi meille hevosille ja poneille niin tervetullutta. Kuulin että Skarassa nyt kevätkaudella alkaisi peräti neljä ponikerhoa ja se on tosi hyvä juttu. On se tärkeää oppia hoitamaan poneja ja hevosia hyvin ja samalla ymmärtämään myös meikäläisten sielunelämää. Joten kaikki vain hevostaitoja opettelemaan ponikerhoihin! Ja kuulemma kurssin päätteeksi voi vielä suorittaa hoitomerkkejäkin, joilla voi osoittaa osaavansa hoitaa ja päästä poninhoitajaksi.

Juteltiin tässä yhtenä päivänä tarhassa Ruutin ja Hertan kanssa tästä ponien ja hevosten hoitoasiasta. Kyllä me jaksamme sen oman työmme hoitaa ilolla, kun saamme säännöllisesti heinää ja hyvän hoidon ja kohtelun. Ruutista ja Hertastakin on erityisen mukavaa saada kehuja ja rapsutuksia pieniltä ja isommiltakin poniratsastajilta.

Hyvä on kyllä harjoitella myös ratsastusta ohjatusti tunneilla tai valmennuksissa. Siitä me hepatkin nautimme, kun samalla itsekin opimme uutta. Mahtavatkohan nuo ratsastajat aina ymmärtää meitä heppoja ja poneja, että kyllä meidänkin mielestä on mukava saada välillä vaihtelua, päästä maastoon, hypätä esteitä ja joskus saatamme tehdä pienen tempunkin ;)

Sitä tuo emäntäni aina kuuluu kertovan, miten monipuolinen tämä hevosteluharrastus on. Saa kuulemma liikuntaa, raikasta ulkoilmaa, tapaa kavereita ja tutustuu uusiin ja mikä parasta – saa viettää aikaa hevosen tai ponin kanssa. Ja on se minustakin mukavaa kun emäntä tulee, mutta parasta tietysti on että saa vielä pari porkkanaa.

Tuli tässä nyt mietittyä näitä työasioita. Emäntä tuossa kuuluu sanovan, että seuran hallituksessa on uusia jäseniä, jotka on esitelty seuran nettisivuilla ja emäntä on nyt puheenjohtaja. No ehkä se sitten ei ehdi niin paljon johtaa minua?

Näin vuoden alussa pitäisi toivottaa hyvää alkanutta hevosurheiluvuotta kaikille, joten sitä nyt toivotan tässä! Ja vuoden alussa, kun saa esittää toivomuksia, niin toivoisin, että me hevoset ja ponit saisimme olla rauhallisessa talliympäristössä ja että ratsastajat kohtelisivat meitä hyvin, mutta myös kaikkia muita ratsastajia ja hoitajia tasapuolisesti ja ystävällisesti. Emäntä varmaan toivoisi että seuran toimintaan osallistuisi entistä enemmän jäseniä eri tehtäviin ja tapahtumiin.

Emäntä tuossa mietiskelee ilmeisesti tulevan vuoden tapahtumia, mutta kirjoittelee sitten niistä enemmän lähiaikoina jäsenkirjeessä. Mumisee kuitenkin, että 8.2. on rataharjoitukset kouluratsastuksessa Eriksnäsissä. Kilpailuja aikovat järjestää tänä vuonna enemmän ja edelleenkin panostaa ponitoimintaan Viikissä. Minäkin mielelläni kilpailisin esteissä, mutta emäntä sanoi säästävänsä jalkojani. Ja Eriksnäsiin kyllä menisin mielelläni vaikka uimaan kesällä.

Terveisiä kaikille skaralaisille! Mukavaa kun te pyöritte tässä tallilla ja välillä moikkaatte minuakin.

Pertti Viltterin Vartti

Pertin hörinät päiväkävelyllä 16.1. tulkitsi ja muistiin merkitsi emäntä Liisi Myllykangas


 

Niina Lintala ja Navigator ratsastustunnilla, kuva: Liisi Myllykangas

Moikka kaikki Skaralaiset!

Olen Niina Lintala eli tutummin Nipsu. Aloitin ratsastusharrastuksen 7-vuotiaana Poni-Haassa, josta myöhemmin siirryin Ami Sunnan oppeihin Eriksnäsin ratsastuskoululle. Silloin sain ensimmäinen hoitohevosen Dagiliksen (Daksun). Junnuvuoteni vietinkin tallilla hoidellen Daksua. Nämä vuodet opettivat erittäin paljon vastuuntuntoa ja hevostaidot kehittyivät samalla. Lukion toisena vuotena lopetin tunneilla ratsastuksen koulukiireiden vuoksi, mutta heti pian lukion jälkeen palasin hevosten pariin ja siellä ollaan edelleen. Kait sitä voisi sanoa että hevoset ovat elämäntapa, eikä niitä ilman voisi elää :)

Nykyään minut tapaa lähinnä Skaran järjestämissä kilpailuissa, missä vastaan buffasta. Buffan tuotolla voimme tukea seuran toimintaan. Minulla on myös vuokrahevonen Suomenhevostamma Hokasin Rusutjärvellä, missä vietän aikaa sen kanssa pari kertaa viikossa ja käyn aktiivisesti myös ratsastustunneilla.

Syksy on tullut ja tutut seuramme järjestämät keppihevoskerhot sekä ponikerhot ovat alkaneet. Niissä on mahdollista oppia hevostaitoja ja suorittaa SRL:n hoitomerkkejä. Myös kaikki vanhat sekä uudet innokkaat ponin hoitajat ovat saaneet oman hoitoponinsa. Monen pienen sekä vanhemmankin ratsastajan ratsastusharrastus on näin syksyn myötä taas alkanut.

Järjestämme 28. ja 29. syyskuuta Eriksnäsissä Skaran seuramestaruudet. Lauantaina kilpaillaan koulumestaruudesta ja sunnuntaina esteratsastuksessa. Tervetuloa kaikki innokkaat kannustamaan, kilpailemaan sekä toimimaan toimihenkilötehtävissä. Minut löytää silloinkin buffasta. Tehdään kaikki yhdessä kisoista ikimuistoiset!

Hyvää syksyn alkua kaikille skaralaisille!

Terkuin Nipsu


 

Mirka Granlund ja Highlight "Hilu", kuva Heidi Granlund

Zau Skaralaiset!

Olen Mirka Granlund, 27-vuotias hevosharrastelija. Aloitin hevosharrastukseni jo 8-vuotiaana, jolloin kävin epäsäännöllisesti ratsastamassa irtotunneilla. Sain ensimmäisen vakituisen ratsastuspaikkani Karlvikin ratsastuskoulusta vuonna 1998, ollessani 12-vuotias. Ratsastin säännöllisesti 4 vuotta tunneilla, mutta lopetin lukion ensimmäisenä vuonna ratsastuksen koulukiireideni ja muiden harrastuksieni vuoksi. Kävin lopettamisen jälkeen muutamia kertoja ratsastelemassa ystäväni vuokrahevosella ja ajatus siitä, että vielä joku päivä palaan rakkaan ratsastuksen pariin, oli selvä.

Vanha sanonta pitää paikkansa ainakin minun kohdallani; Kerran hevoshullu aina hevoshullu. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen halu palata hevosien pariin oli hurja. Otin yhteyttä Eriksnäsiin ja varasin yksityistunnin Ericalta. Halusin palauttaa rauhassa mieleeni ratsastuksen alkeita. Päätin aloittaa ratsastuksen uudestaan ja sain tuntipaikan Piskun tunnilta. Ratsastustaitoni olivat vielä aika ruosteessa, mutta asiat palautuivat hiljalleen mieleeni. Muistin teoriassa miten tehtävät piti suorittaa, mutta toteutus oli sitten aivan toinen juttu:)

Minut tapaa nykyään usein tallilta vuokrahevoseni Hilun karsinan lähettyviltä alatallista. Hilua olen vuokrannut nyt muutaman vuoden ja käyn enää satunnaisesti Hilun kanssa ratsastuskoulun tunneilla, muuten tulee ratsasteltua itsenäisesti. Minut voi bongata myös ihastuttavan ja varmasti miltei kaikkien tunteman Pertin selästä, jonka kanssa käyn silloin tällöin tekemässä lenkin <3. Kuulun myös seuramme kilpailuvastaaviin yhdessä Katan ja Nipsun kanssa, joten minut löytää myös seuramme järjestämistä kilpailuista.

Hevosmiestaitojani olen kehittänyt vuosia ja tässä lajissa aina voi oppia jotain uutta. Olen oppinut hevosen hoidon perusteet hoitamalla Karlvikissa ratsastuskoulun hevosia nimeltä Bolle ja Prinssi. Tämän jälkeen sain oman ensimmäisen yksityishevoshoitsuni Termeksen, jonka kanssa opin paljon uutta mm. pinteleiden laittamisesta aina hevosen ruokintaan. Palattuani tauon jälkeen takaisin harrastukseni pariin hoidin ratsastuskoulun hevosia,aina kutakin kenellä satuin ratsastamaan. Sain tuolloin myös uuden hevosystävän Pertin ja olin etuoikeutettu saadessani hoitaa sitä. Opin Pertin omistajalta Liisiltä paljon hevosien sairauksista ja niiden erilaisista hoitomuodoista. Myös nykyinen vuokrahevoseni Hilu ja hänen omistajansa Karo on opettanut minulle kaikkea hevosen erilaisista hoitotoimenpiteistä sekä liikutuksesta aina hevosen lastaukseen ja kuljettamiseen asti.

Tässä vaiheessa muistuttaisin Skaran järjestämistä kaksipäiväisistä aluekisoista Laaksolla 25.-26.5. jonne toivomme vapaaehtoisia monenlaisiin tehtäviin, joihin valmennamme. Kannustaisinkin nyt kaikki reippaasti mukaan osallistumaan ja oppimaan uutta yhdessä. Harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina! Kukaan ei ole seppä syntyessään:)

Mukavaa kevään odotusta kaikille!

Mirka


 

Malin Husu, Carolina Husu ja Givors
Kuva: Ann-Sofi Tilus

Moi kaikki Skaralaiset!

Olen Carolina Husu paremmin tunnettu lempinimellä Carkki. Olen harrastanut ratsastusta 6-vuotiaasta asti ja olen aina ollut Skaralainen. Tieni ratsastuksen pariin löysin kaverin kautta, silloin ponit asustelivat Karlviikissä.

Olen tuutorina Viikin ponitallilla ja siellä myös hoidan Jave-ponia. Javea olenkin hoitanut jo 5 vuotta. Olen poneilun ohella hoitanut ja vuokrannut muutamia yksityishevosia ja nyt pitkän odotuksen ja harjoituksen jälkeen olen vihdoinkin onnellisesti hevosenomistaja.

Killen ja minun yhteinen matka on vasta hyvin, hyvin alussa ja meillä on vielä valtavasti opittavaa, mutta päivä päivältä opimme tuntemaan toisiamme paremmin ja kehittämään yhteistyötämme.

Hevosharrastus on kyllä elämäntapa ja oman hevosen myötä siitä on tullut koko perheen yhteinen harrastus.

Minä taas Carkin äitinä olen joutunut/saanut seurata tätä hevostelua ihan alusta asti. Voisi sanoa että teoriassa osaan vaikka mitä, mutta käytännössä vähän vähemmän :)

Täytyy kyllä myöntää että ensi alkuun minä pelkäsin poneja, mutta onneksi tallilta löytyi aina avuliaita hoitaja-tyttöjä. Nykyään uskallan olla muutakin kuin kuljettaja ja sivusta katsoja.

Uutena hevosen omistajana on pajlon ajateltavaa ja opittavaa ja yksi huoli lisää. En ole koskaan itse harrastanut ratsastusta, mutta ajatus olisi että kapuan satulaan aina silloin tällöin. Kävin jo kerran kokeilemassa ja täytyy kyllä tunnustaa, ettei se mitään helppoa touhua ole ensikertaliselle. Mutta aikaahan on sillä ratsastuksessa ei ole ikärajaa :)

Kevätterveisin Carkki & Ansku


 

Hanna Seiro ja Caramello, kuva Hellevi Härkönen

Hei Skaralaiset!

Olen Hanna ”Hiippi” Seiro, aloitin vuoden alusta Skaran hallituksessa. Hevostelun aloitin jo pikkutyttönä ja tallilla todella on tullut pyörittyä niin hevosia hoitaen kuin kilpailuita järjestäen sekä niihin osallistuen. Hevostelu oli hiukan sivummalla opiskelujen ajan, mutta pian jo huomasin olevani korvia myöten hevosmaailmassa takaisin: hevosenomistajana, ratsastuksenohjaajana ja seuran hallituksessa.

Muutaman viime vuoden ajan hevosteluni on ollut taas satunnaisempaa. Tie tallille on ollut tauonkin aikana tuttu tyttären poniharrastuksen kautta. Nyt on ollut hienoa palata takaisin uusien ja vanhojen hevos- ja ihmistuttujen pariin. Nykyisin minut tapaa Viikistä sunnuntaisin aamupäivällä ponitunteja pitämästä ja iltapäivällä tyttären ponituntia seuraamasta. Eriksnäsissä pyörähtelen myös, mutta ponitoiminta on tällä hetkellä kyllä lähinnä sydäntä.

Hevosharrastuksessa on hienoa mielestäni juuri se, kuinka monimuotoista se voi olla: ponikerhoilua, ratsastustunneilla käymistä, kilpailuissa osallistujana tai niiden järjestäjänä. Harrastaa voi kerran viikossa tunnilla tai kerhossa, tallilla enemmän notkuen ja hoito- tai oman hevosen parissa tai etäämmältä, vaikka kirjojen ja netin kautta. Hevostelu onnistuu niin poniäitinä tai -isänä, elämäntapana ja intohimona tai keveämmin. Kaikille meille hevosharrastuksella on jotakin annettavaa, hevonen itsessään ja yhteisö sen ympärillä.

Hienoimpia hevoskokemuksiani ovat olleet seuran väen yhdessä järjestämät monet kilpailut. Kilpailuiden järjestäminen on kiehtovaa, sillä paljon asioita pitää ottaa huomioon,  että kilpailupäivä onnistuu. Tapahtuman järjestäminen palkitsee kuitenkin vaivan; me onnistuimme, teimme hienon ja onnistuneen kisan. Skara järjestääkin talli- ja seurakisojen lisäksi toukokuussa aluekilpailut Laakson ratsastusstadionilla. Vapaaehtoistehtäviä löytyy jokaiselle. Toivon, että moni pääsee kokemaan yhteisten tapahtumien järjestämisen ilon.

Viikin tallilla ponikerhot ovat pyörähtäneet käyntiin. Kerhoissa opetellaan hevostaitoja ja tähdätään eri tasoisten hevostaitomerkkien suorittamiseen, mutta myös uudet kaverit ja mukava yhdessäolo ovat arvossaan. Keppihevoskerhokin jatkaa toimintaansa. Kerhoja vetävät seuran omat innostuneet ja osaavat juniorit. Nuori Suomi -koulutettuja junioriohjaajia on seurassamme jo yli kymmenen. Uutta voi oppia ja vanhaakin kerrata itse kukin. Itse olen merkinnyt kalenteriini ainakin kilpailusääntökoulutuksen ja hevosen hyvinvointia koskevan luennon 9.3.2013.

Pian on Viikin laskiaistapahtuma sunnuntaina 17.2. Se taitaa olla tyttären suosikki. Luvassa on pulkkamäkeä, hernekeittoa ja mukavaa yhdessäola. Kevätkaudella on luvassa myös muuta toimintaa. Kevään tapahtumakalenteri löytyy nettisivuiltamme.Toivottavasti jokainen löytää itselleen sopivaa toimintaa yhdessä uusien ja vanhojen kavereiden kanssa.

Hiippi

 



 

Kuva on varsin kesäinen, mutta sitä odotellessa. Liisi Myllykangas ja 'Pertti' Viltterin Vartti, kuva: Mirka Granlund

”Koska meillä on joulu, juhla armas lapsien, eikä rasita koulu, syyt on olla iloinen”

Näinpä yksi vuosi on jälleen vierähtänyt ratsastusharrastuksen ja muiden puuhien parissa ja joulu kolkuttaa jo ovella. Seurassakin vuoden vaihteen lähestyminen teettää monia asioita ja myös uuden kauden suunnittelua ja pohtimista.

Skaran hallitus käytti marraskuisen lauantain ensi vuoden toiminnan suunnitteluun. Keskustelimme jäsenkyselyn tuloksista ja jäsenten odotuksista, mietimme oman toimintamme parantamista sekä suunnittelimme tulevan vuoden toimintaa.

Jäsenkyselyn toiveissa korostuivat kilpailut, luento hevosen hyvinvoinnista ja vierailut hevossairaalaan sekä jokin kisamatka. Nämä löytyvät myös toimintasuunnitelmastamme, jonka vuosikokous vahvisti 5. joulukuuta. Toimintasuunnitelmamme 2013 voit tutustua tarkemmin nettisivuillamme. Vuosikokouksessa vahvistettiin myös seuran ensi vuoden talousarvio sekä valittiin hallitus ensi vuodeksi.

Toimintasuunnitelmassa pyrimme ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin jäsenkyselyn toiveet. Toukokuussa seura järjestää kaksipäiväiset aluemestaruuskilpailut Laakson kentällä, mikä tulee olemaan seuralle iso ponnistus. Kisoihin yleisestikin, mutta erityisesti Laakson kisoihin toivomme saavamme runsain joukoin vapaaehtoisia erilaisiin kisatehtäviin. Ilahduttavaa olikin, että jäsenkyselyssä moni oli halukas osallistumaan vapaaehtoisena seuran toimintaan. Monenalainen apu, sekä jatkuvampi että satunnainen, on tervetullutta.

Pikkujoulussamme Kulosaaren kartanossa oli ilahduttavan paljon kaikenikäisiä osallistujia ’vauvasta vaariin’. Perinteen mukaisesti pikkujoulussa jaettiin vuoden aikana suoritetut ratsastusmerkit sekä muut kunnianosoitukset.

Vuodenvaihteen jälkeen starttaavat taas ponikerhot ja kepparikerho Viikissä. Suunnitteilla on myös ponilasten vanhemmille kurssi perushevostaidoista. Niitä ja muita ensi vuoden tapahtumia odotellessa nautitaan joulun ajasta ja talvesta.

Katsauksen alussa siteeratun joululaulun tunnelmissa toivotan kaikille skaralaisille ja heidän perheilleen rentouttavaa ja riemukasta joulun aikaa! Ja onnea vuodelle 2013!

Liisi Myllykangas


 

Seija Forsström ja Highlight, veteraanien SM-pronssia kouluratsastuksessa 2012

Suuria tunteita

Jokainen harrastus herättää suuria tunteita, eikä vähiten hevos-/poniharrastus.

Epätoivoa, pelkoa, turhautumista, onnistumisen iloa ja ennen kaikkea hyvää mieltä. Tämä kaikki on varmasti tuttua jokaiselle hevosenomistajalle, miksei myös ratsastuskoulun oppilaalle. Itsekin olen tänä vuonna käynyt edellä mainitun tunnekirjon läpi ja päällimmäiseksi kuitenkin nousee onnistumisen ilo ja hyvä mieli.

Ponikerhoissamme ohjataan pienimpiäkin harrastajia turvalliseen ja johdonmukaiseen käsittelyyn eläinten kanssa. Sitä kautta tulee onnistumisia ja hyvää mieltä. Syksyn ponikerhot pyörivät jo täydellä teholla Viikin ponikoululla. Vaikka  seuramme lisäsi kerhojen määrää, kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.  Toivottavasti pienet poniharrastajat jaksavat odottaa kevätkauden kerhojen alkamista.

Tänä syksynä uutuutena seuramme järjestää keppihevoskerhon, jossa ensin askarrellaan oma keppihevonen ja sen jälkeen alkaa liikunnallinen puoli esim. joulunajan katrillin harjoittelemiseksi. Tästäkin kerhosta on tulossa toinen jakso kevätkaudella. Kerho soveltuu hyvin sellaisille, jotka eivät jostain syystä voi harrastaa itse ratsastusta. Ja tässä ei tarvitse pelätä, että poni tekisi jotain arvaamatonta.

Aluejoukkuemestaruudet käytiin alkusyksyllä esteiden osalta Keravalla ja koulun osalta Porvoossa. Estejoukkuetta emme tänä vuonna saaneet kokoon ja koulujoukkuekin kutistui sairastapausten vuoksi viime hetkellä kolmeen ratsukkoon. Tällainen tilanne aina laittaa onnistumisen paineet jokaiselle ratsukolle hyvän joukkuetuloksen saamiseksi. Tänä vuonna joukkueemme jäi ilman tulosta, mutta yksi henkilökohtainen sijoittuminen kilpailuista tuli, onnea Laura ja Biggis.

Lähiaikoina järjestetään ratsirastit Viikin tallin lähiympäristössä ja aikuisille leikkimielinen nallenmetsästys Eriksnäsissä. Tulossa on myös vuoden kohokohta, pikkujoulumme, jossa kaikki vuoden aikana ratsastusmerkin suorittaneet saavat merkkinsä.

Hallitus pitää vuoden 2013 suunnittelukokouksen marraskuun puolivälissä. Kaikki ideat ja ehdotukset ensi vuoden toiminnalle ovat tervetulleita.

Hyvää syksyn jatkoa.

Seija

PS. Ne omat tunteeni. Epätoivo, pelko, turhautuminen: oma hevoseni loukkaantui juuri kilpailukauden alkaessa, pitkä sairasloma, paraneeko? Hyvää mieltä ja onnistumisen iloa: Karo (seuramme puheenjohtaja) on antanut minun valmentautua ja kilpailla hevosellaan Hilulla kuluneen kesän. Sain nauttia monen vuoden tauon jälkeen jopa kenttäratsastuskilpailuihin osallistumisesta. Ja kaiken huipentumana pronssimitali veteraanien mestaruuskilpailujen kouluratsastuksessa. Kiitos Karo ja Hilu erilaisesta kilpailukaudesta. Ja suurin ilon aihe: oma hevonen on toipumassa, hitaasti mutta varmasti.

 


 

Kati Kalliala ja 'Zyki' Susanna Eriksson Lontoossa kisamaskotti Wenlock'in kanssa

Hei Ratsastusseura Skaran jäsenet!

Tätä kirjoittaessani mennään jo pitkällä elokuussa ja arki kummallakin seuran ”kotitallilla” on pyörähtänyt käyntiin. Kesä meni kuin siivillä ja seuran hallituskin vietti ansaittua taukoa.

Heinäkuussa, ennen laidunlomaa, pidettiin Viikissä Cavallo Pro Shop:in sponsoroimat kouluratsastuksen kilpailuharjoitukset, joista on kuvia ja tulokset seuran sivuilla. Ja elokuun alussa Viikissä oli vuorostaan Cavallo Pro Shop esteratsastuksen kilpailuharjoitukset.

Kesä on kilparatsastuksessa kiireistä aikaa, kun ulkokilpailukausi on niin lyhyt. Elokuussa on eri lajien suomenmestarit jo suurelta osin ratkottu ja erilaisten sarjakilpailujen finaalit enää käymättä. Lisätietoja ns. tähtikisoista saa Suomen Ratsastajinliiton sivulta: http://www.ratsastus.fi/tahtikilpailut_2012.

Ratsastuskilpailujen seuraaminen on mielenkiintoista ja jos on oikein innokas, ottavat monet kilpailuja järjestävät seurat mielellään vapaaehtoisia mukaan kisajärjestelyihin. Olen ilolla katsonut muutamissa kisoissa Skaralaisten aktiivisuutta toimihenkilöinä. Toivomme myös omiin kisoihimme vapaaehtoisia eri tehtäviin.

Seuraavassa kuukausikatsauksessa enemmän syksyn toiminnasta. Jäsentiedote, syksyn tapahtumakalenteri sekä info syksyn heppakerhoista, sekä uudesta, Viikissä alkavasta kepparikerhosta julkaistaan lähipäivinä.

Ratsastusalan ammattilaisena kesän kohokohta oli kuitenkin, ylitse muiden, Lontoon olympialaisten ratsastuskilpailut. Ratsastus juhli lajin 100-vuotiasta taivalta olympialajina Greenwich Parkissa, aivan ydinkeskustan kupeessa historiallisessa miljöössä. Parempaa kunnioitusta laji ei olisi voinut saada. Paikan päällä olleena voi vain ihmetellä ratsastusurheilun ”suuruutta” maailmalla, kun meillä ratsastus on kuitenkin aika marginaalilaji. Suomea kisoissa edustivat hienosti kouluratsastajat: Mikaela Lindh ja Emma Kanerva. Elo-syyskuun vaihteessa vielä kaksi ratsastajaa edustavat Suomea paraolympialaisissa, eli peukut pystyyn Katja Karjalaiselle ja Jaana Kivimäelle.

Paljon mukavia hetkiä heppojen ja hienon harrastuksen parissa toivottaa Kati!


 

Erica Högman ja Sir Bobo, kuva: Carolina Husu

Toukokuu 2012

Hei Skaralaiset !

Olen perheenäiti, vaimo ja hevosen omistaja, mutta ehkä kaikille tutuin kuitenkin työni puolesta eli Viikin poniratsastuskoulun poniopettajana :)

Kevääseen on mahtunut jo paljon tapahtumia, ponikerhot pyörivät hyvää vauhtia ja syksyyn onkin suunnitteilla lisää ryhmiä kovan kysynnän takia ! Ponikerholaisille ja muillekin halukkaille seura järjestää taas mini- ja perushoitomerkin suorituskokeen toukokuun lopulla. Seuraathan nettisivujamme niin saat päivitetyimmän aikataulun tapahtumistamme parhaiten tietoosi.

Kilpailutoiminnastamme toukokuulle osuu 17.5. seuran koulumestaruuskilpailut, mestaruustaistot käydään ratsastuskouluoppilaille ja yksityisratsukoille erillisinä luokkina. Tervetuloa kisaamaan ja kannustamaan !

Toukokuun aikana käydään myöskin tutustumassa ravipuolen hevoselämään seuran järjestämällä retkellä Vermon keskiviikkoraveihin.

Seuran takkitilaukset on nyt laitettu eteenpäin, muistathan maksaa takkisi 15.5. mennessä seuran tilille.

Aurinkoista kevään jatkoa ja hyviä ratsastus- , treeni- ja kilpailukokemuksia seuramme jäsenille!

Erica


 

 

Rakkauteni suomenhevosiin syttyi Kangasniemen sukulaistalossa 70-luvun kesinä. Vietin kesäni hoitaen ja ratsastaen tilan suomenhevosta nimeltään Aketin-Lippa. Tässä kuvassa Lippo on 6-vuotias ja minä 11-vuotias. Lippo oli ystävällinen, jääräpäinen, ja perso ruualle, siis suomenhevonen parhaimmillaan.

Maalis-huhtikuu 2012

Hei kaikki skaralaiset!

Olen Janna Pietikäinen, seuran varapuheenjohtaja ja nuorisotoimintavastaava sekä tyttärieni kanssa 8-vuotiaan suomenhevosruuna Välpin omistaja. Välppi, jota kotona kutsutaan Väinöksi, asustelee Östersundomissa Kappelintiellä. Samalla tallilla on skaralaisia mm. vuoden 2011 seuran estemestari Janica Söderling  ja hänen poninsa S.W. Partytime, eli tallilla Timmi. Meitä skaralaisia löytyy monelta eri tallilta ja ratsastuskoulusta, mutta meitä yhdistää mukava, aktiivinen seura, hevosiin ja ratsastukseen liittyvät koulutukset, kisat, ponikerhot, retket ja muu toiminta, jokaisen oman mielenkiinnon mukaan.

Seuran toiminnasta ja taloudesta päätetään vuosittain kevät- ja syyskokouksessa, joihin kaikki jäsenet kutsutaan sähköpostikutsulla ja verkkosivulla. Käytännön toiminnasta vastaa seuran syyskokouksessa valitsema hallitus, ja toimintaan ovat tervetulleita kaikki jäsenet sekä osallistumaan että järjestämään omaa toimintaa.

Lauantaina 24.3. kokoontui Karlvikin Ratsastajat seuran kevätkokoukseen. Kokouksessa päätettiin muuttaa seuran nimeä, eli sama aktiivinen toiminta jatkuu edelleen Ratsastusseura Skara -nimellä.  Hyvä Karlvikin Ratsastajien lyhenne Skara haluttiin säilyttää, koska seura on tullut tunnetuksi sillä nimellä jo vuodesta 1992. Nimestä Karlvik haluttiin luopua, koska se ei enää kuvaa toiminta-aluettamme, nyt kun ponitkin ovat muuttaneet ensin Karlvikistä Eriksnäsiin ja nyt uuteen, Viikin Vadelmakallion latoon tehtyyn kauniiseen talliin. Karlvik on se entinen maankohoamisen myötä kadonnut merenlahti, joka vielä äskettäin vuonna 2005 heräsi henkiin Suomenlahden merenpinnan  noustua 1,5 m. Tällöin meri lainehti Porvoontiellä Östersundomin kartanon itäpuolella muodostaen vanhan Karlvikin. Historiasta puheenollen, tiedättehän, että Karlvikin Ratsastajien käyttämän lyhenteen, Skara, alkuosa puolestaan tuli siitä, että ratsastuskoulun sijaintipaikaksi suunniteltiin alkuvaiheessa Skatan tilaa Uutelan niemessä Vuosaaressa.

Viikin ponikoululla on alkanut ratsastuskoulutoiminta ja samalla seuran järjestämät hevostaitokerhot käynnistyivät. Järjestämme sunnuntaisin kaksi poninhoitokerhoa,  joissa harjoitellaan ponin valmistelua ratsastukseen, erityisesti harjaamista, satulointia ja suitsintaa. Näihin hoitokerhoihin ei tänä keväänä enää voida ottaa uusia kerholaisia, mutta otamme jo vastaan ilmoittautumisia syksyllä alkaviin kerhoihin. Ilmoittautumiset Jannalle, osoite alla! Pidämme hoitokerhoa 7-9 vuotiaille sekä erikseen 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille.  Lisäksi ponikoulu pitää ponikerhoa kevätkaudella torstaisin perushoitomerkin suorittaneille ja poninhoitajille. Aikuisille ratsastajille järjestämme luentoja hevosen terveydestä ja sairauksien hoidosta. 

Työnjako ponikoululla tapahtuvassa toiminnassa on se, että Skara vastaa ponikerhojen järjestämisestä ja hoitomerkkien suorittamisesta. Kaikista poninhoitaja-asioista vastaa Viikin ponikoulun ratsastuksenopettaja Maarit Suortti.  Tiedoksi kaikille hoitoponia toivoville ponikoulu  ilmoittaa, että poninhoitajan tulee olla ratsastuskoulun ratsastaja, vähintään 10-vuotias ja osoittanut hevostaitojen osaamisen suorittamalla perushoitomerkin.

Kannustamme kaikkia seuran jäseniä opettelemaan hevostaitoja  ja suorittamaan hevostaitomerkkejä. Seuraava hevostaitojen merkkisuorituspäivä on sunnuntaina 27.5. Hevostaitoja opetellaan kerhoissa ja merkkikokeita järjestetään keväisin ja syksyisin. Jokainen hyväksytysti merkin suorittanut saa seuralta merkkipinssin sekä kunniakirjan. Suoritetut merkit ilmoitetaan myös Suomen Ratsastajainliittoon, jolloin ne kirjataan jäsenkorttiin sekä liiton sivulle SRL merkkisuoritukset.

Ratsastuskoulujen oppilaat voivat suorittaa ratsastusmerkkejä ratsastustunneilla ja omilla hevosilla kisaavat ratsastuskilpailuissa. Seura kustantaa myös ratsastusmerkit  jäsenilleen ja ne jaetaan vuosittain juhlallisesti seuran pikkujouluissa. Vuonna 2011 kirjanpitomme mukaan hevostaitomerkkejä suoritti 23 seuramme hevosharrastajaa ja ratsastusmerkkejä 34 ratsastajaa. Pienen tietokatkoksen vuoksi kirjanpidostamme saattaa puuttua suoritettuja merkkejä. Jos siis olet suorittanut hevostaitomerkin tai ratsastusmerkin, mutta et löydä nimeäsi seuran sivuilta, ilmoita nimesi, suoritettu merkki ja ajankohta sekä suorituksen vastaanottaja allekirjoittaneelle.  

Kevään toiminnassa on tulossa huhtikuussa pääsiäiskisat este- ja kouluratsastuksessa. Kutsumme jäseniä kavereineen kisajärjestelytiimiin mukaan joko jo pääsisäiskisoihin tai helatorstain kisoihin. Kerää oma kaveriporukka, ja tule viettämään hevostelupäivää Eriksnäsiin. Tarjolla on tehtäviä mm. buffetissa, radanrakennuksessa, portinavaajana ja lisäksi pääsee keväiseen kisatunnelmaan. Tehtävät sopivat ihan kaikille hevosista kiinnostuneille! llmoittaudu kisatiimiin Skaran etusivulla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Tervetuloa!

Janna Pietikäinen (janna.pietikainen at iki.fi)


 

Annika Wermundsen ja Saviguon eli Oiva, kuva: Liisi Myllykangas

Helmikuu 2012

Hei Skaralaiset!

Olen Annika Wermundsen,  sopivasti nuori täti-ratsastaja. Aloitin ratsastusharrastuksen joskus 80-luvun puolivälissä. Tuulessa ja tuiskussa pyöräilin tallille eikä maneesista ollut tietoa. Pikkuhiljaa taidot karttuivat ja hoitohevoset tulivat kuvioihin. Jossain vaiheessa tallille tuli  maneesikin – oi mitä luksusta se oli. Sitten tapahtui jotain. Tämä jotain oli pojat ja elämä tallin ulkopuolella.  Olin ehtinyt täyttää 16 v kun  ”tallityttöminä” siirtyi tauolle. Vuosien varrella olen sitten ratsastanut satunnaisesti, kun sopiva tilanne on tullut.

Löysin takaisin tallille vasta elokuussa 2009, kun oli tullut ajankohtaiseksi etsiä lapsilleni sopiva paikka aloittaa ratsastus. Ystävä kehui lapsensa harrastuspaikkaa. Kävin katsomassa kotisivut ja päätös sinetöityi kun huomasin, että ”aamuvirkuille on oma ryhmänsä perjantai-aamuisin”. Tässä olisi tuntimahdollisuus minulle! Niinpä tuli soitettua Eriksnäsiin ja totesin totuudenmukaisesti, että olen joskus osannut ratsastaa jotenkuten, mutta siitä on aikaa. Minut ja lapseni toivotettiin tervetulleeksi ja siitä se sitten alkoi. Elokuussa 2009 kiipesin takaisin hevosen selkään. Omat taidot olivat kyllä aika pahasti ruostuneet, mutta pikkuhiljaa Piskun opetuksessa ratsastustaidot alkoivat löytyä.  Erityiskiitos kuuluu  aamuryhmäläisille;  jaksoitte kanssani ensimmäiset hankalat kuukaudet.

Tyttäreni Aliisa ja Olivia aloittivat samana syksynä 8-vuotiaina ponikoulussa, joka vielä silloin oli Karlvikissa. Erican pitämällä ihanalla alkeiskursilla he tutustuivat ponien maailmaan. Ponit muuttivat Eriksnäsiin ja lapseni seurasivat perässä. Lasten innostus on jatkunut ja nykyään he ratsastavat kaksi kertaa viikossa. Juuri nyt on tosin tauko, kun odotetaan ponikoulun toiminnan aloittamista Viikissä. Lapset odottavat innolla ja kyselevät välillä, että miksi ponien pitää muuttaa. Lapset taitavat vähän jännittää muutosta. Olen heille todennut, että Viikissä tulee olemaan ponille aivan upeat tilat, ihan oma uusi talli ja koko maneesi vain poneille.  Viikiin tulee myös mukavat tilat oheistoimintaa varten, kuten vaikkapa seuran järjestämiä ponikerhoja varten.

Hevosenomistaja minusta tuli vuosi sitten helmikuussa. Olin sanonut Piskulle, että jossain vaiheessa olisi  kiva toteuttaa vanha haave omasta hevosesta. Ratsastuksesta oli tullut minulle henkireikä, sillä ajatukset lastenhoidosta, ruoanlaitosta tai mistä tahansa unohtuivat, kun pääsin hevosen selkään. Oli ihanaa, kun taidot karttuivat ja yhteistyö hevosten kanssa alkoi sujua. Toisaalta elämäntilanteeni (kolme lasta ja paljon töitä tekevä mies) ei välttämättä sallisi oman hevosen hankintaa. Sainkin mahdollisuuden ostaa osan ihanasta Oivasta ja samalla toteutui tarvitsemani pehmeä lasku hevosomistajuuteen.  Myöhemmin lunastin Oivan kokonaan itselleni, mutta Pisku on edelleen tukenani.  Kiitos kuluu myös Zykille ja Ericalle, jotka jaksavat neuvoa ja tarvittaessa tarkistavat koivet tai kengät, kun omat taidot eivät riitä.

Minut valittiin Skaran hallitukseen vuodelle 2012, kiitos luottamuksesta! Yllä kertomani perusteella edustan varsin monipuolisesti ratsastuskoulun asiakaskunta. Olen ollut ratsastuskoulun tuntilainen. Olen hevosomistaja. Tärkein on kuitenkin se, että olen poniäiti.  Tulen olemaan tiistaisin ja sunnuntaisin ponikoululla ja tarkoituksenani on olla korvat kuullolla, mitä vahemmat ajattelevat ja mitä he toivoisivat seuralta. Erityisesti yritän kuunnella lasten toivomuksia. 

Eriksnäsillä olen usein aamuisin, joten silloinkin voi jutella ja välittää terveisiä hallitukselle. Pääsääntöisesti hallitus kokontuu kuukauden ensimmäisenä torstaina eli jos on jotain mistä haluatte keskusteltavan, kannattaa ottaa yhteyttä johonkin hallituksen jäseneen! Erityisesti toivoisimme ehdotuksia siitä millaista toimintaa haluaisitte seuran järjestävän.

Jo nyt voi tehdä kalenterivarauksen maaliskuulle lauantaiksi 24.3. Silloin on nimittäin eläinlääkäri Katja Lahdenvuon mielenkiintoinen luento hevosesta, erityisesti jaloista ja sen jälkeen myös seuran kevätkokous! Katjan luentoon voi myös kysymyksiä lähettää etukäteen. 

Mukavaa ratsastelua ja nautitaan talvisesta luonnosta!

Annika


 

Karo Aarnio-Wihuri (Highlight) tyttärensä Kristina Auvisen (Silly Milly) kanssa, kuva: Jemina Malin

Tammikuu 2012

 

Hyvää Uutta Vuotta 2012!


Hallituksen järjestäytymiskokous ja ensimmäinen kokous uuden hallituksen kokoonpanolla on pidetty ja suunnitelmat tälle vuodelle etenevät.

Ensiksi haluan esitellä seuran uuden hallituksen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Janna Pietikäinen, joka myös vastaa Pollux- kilpailuista ja nuorisotoiminnasta. Kaikki kolme Pollux osakilpailua tullaan järjestämään tänäkin vuonna, mutta nyt Viikin ponitallilla. Sihteerinä jatkaa Katariina Kyander ja hän kuuluu myös kilpailujen järjestäjätiimiimme.

Tuttuakin tutumpi Seija Forsström vastaa edelleen seuran rahoista ja jäsenten tiedoista monien vuosien kokemuksella. Tiedottajana kyntensä näyttänyt Liisi Myllykangas jatkaa hyvää ja monipuolista linjaansa.

Tänä vuonna suunnitelmissa on lisää kilpailutoimintaa, joten myös kilpailutiimimme Mirka Granlund, Niina Lintala ja Katariina Kyander saavat oivallisen tilaisuuden näyttää ja kehittää taitojaan tällä saralla. Kati Kalliala edustaa ratsastuskoulua, joka tässä muutosvaiheessa on erityisen tärkeä.

Juniorijäseniä on lisätty siten, että  Jemina Malin ja Emmi Nuutila edustavat ratsastuskoulua ja uusina Jenni Katajarinne ja Carolina Husu ponikoulua. Erityisesti Viikin ponikoulua ajatellen hallitukseen valittiin Ann-Sofi Tilus ja Annika Wermundsen. Heidät tulette varmasti tapaamaan erityisesti Viikissä, mutta myös muissa monipuolisissa tehtävissä vuoden aikana.

Kun nyt aloitan uutena puheenjohtajana, kerron hieman myös itsestäni. Olen pitkänlinjan hevosharrastaja ja perheeseeni kuuluu tällä hetkellä kaksi lasta, kolme koiraa, poni ja hevonen sekä mies. Tyttären myötä minusta on tullut siis myös poniäiti, oman poni-, juniori- ja tätiratsastajauran jatkeeksi.

Minut tavoitatte Eriksnäsistä lähes päivittäin ja innolla olen mukana myös lähes kaikissa tapahtumissamme. Tulkaapa juttelemaan ja kertomaan toiveistanne seuran toiminnan suhteen.

Vuoden ensimmäinen tapahtuma, Pilates – kokeilu, jouduttiin valitettavasti perumaan vähäisen kiinnostuksen takia, mutta tulemme yrittämään tätä uudelleen vähän erilaisella konseptilla. Tästä tulette kuulemaan lisää kunhan suunnitelmat ja päivämäärät tarkentuvat. Helmikuussa järjestämme talviriehan, joten seuraattehan nettiä, facebookia ja ilmoitustauluja! Maaliskuulle sääntömääräisen kokouksen lisäksi on taas suunnitteilla Katja Lahdenvuon eläinlääkäriluento, johon kaikki halukkaat ovat tervetulleita.

Tapahtumakalenterimme sisältää jonkun tapahtuman lähes joka kuukaudelle. Toivon runsaslukuista osallistumista mitä erilaisimpiin tapahtumiimme ympäri vuoden.

Ratsastusterveisin

Karo Aarnio-Wihuri



 

Noora Lamberg koiriensa kanssa, kuva: Liisi Myllykangas

Joulukuu 2011

 

Joulu ja vuoden loppu lähestyy jo hurjaa vauhtia ja pikkuhiljaa on aika SkaRan hallituksenkin vetäytyä joululomalle.

Aktiivista puuhaa on mahtunut tähänkin vuoteen paljon, on ollut valmennuksia, laskiaisriehaa, kilpailuja ja erilaisia muita tapahtumia lähes jokaiselle kalenterin kuukaudelle. Haluankin tässä kohtaa kiittää kaikkia, jotka ovat olleet osaltaan mahdollistamassa taas yhden aktiivisen vuoden SkaRalle! Ilman teitä ei olisi SkaRaa tapahtumineen.

Ja vielä mahtuu tälle joulukuullekin tapahtumia; koulu- ja estevalmennukset, sekä Pollux-kilpailut Eriksnäsissä, lisätietoja löytyy nettisivuiltamme.

Vuodesta 2012 on tulossa mahdollisesti jopa edeltäjäänsä aktiivisempi, tarkoituksena olisi ottaa mm. kenttäratsastuskilpailujen järjestäminen taas mukaan ohjelmaan. Myös Viikin upouusi ponitalli uusine poniratsastajineen tulee varmasti olemaan erilaisten tapahtumien keskuksena. Tarkkailkaa nettisivuja ja ilmoitustauluja!

Tämä vuosi on minulle, ainakin toistaiseksi, viimeinen hallituksessa ja haluan käyttää tämän mahdollisuuden kiittää kaikkia yhteistyöstä kuluneiden vuosien aikana, jotka olen ollut mukana SkaRan toiminnassa hallituksesta käsin. Olen saanut lukuisia uusia ystäviä, mahtavia kokemuksia ja oppinut paljon. On ollut mahtavaa tehdä yhteistyötä upeiden ihmisten kanssa!

Piparkakun tuoksuista joulua ja oikein hyvää uutta vuotta 2012 toivottaen,

Noora


 

Liisi Myllykangas ja Viltterin Vartti "Pertti" maastossa, kuva: Roosa Raute

Marraskuu 2011

 

Hei SkaRalaiset!

Olemme tänä syksynä saaneet nauttia varsin pitkään hyvistä ratsastuskeleistä ja lämpimistä ilmoista, mitä nyt sade ja tuuli silloin tällöin ovat vihmoneet. Marraskuu on jo yli puolen välin ja kuukauden kuluttua päivät jo pitenevät! Tämä positiivisuus on tarkoin harkittu vastine entiselle kollegalleni, joka jo ennen juhannusta tapasi sanoa, että viikon kuluttua päivät sitten alkavat pidentyä.

Marras- joulukuussa seuramme järjestää vielä useita tapahtumia. Lauantaina 26. marraskuuta on seuran sääntömääräinen syyskokous ja heti sen jälkeen pikkujoulujuhla. Olemme perinteisesti järjestäneet pikkujoulun vuorotellen Upseeriratsastajien kanssa ja nyt on SkaRan vuoro. Upseeriratsastajat muuten saavutti kunniakkaan 75 vuoden iän tänä syksynä. Lämpimät onnittelumme Upseeriratsastajille!

Pikkujouluissa luovutetaan kaikki tämän vuoden merkkisuoritukset. Jotkut suoritetuista merkeistä on tosin poikkeuksellisesti annettu jo aiemmin vuoden aikana. Seuran hallitus on nyt päättänyt, että jatkossa kaikki vuoden aikana suoritetut merkit luovutetaan vuoden lopulla pikkujoulujuhlassa.

Hallituksella oli marraskuun alussa  suunnittelukokous, missä pohdimme ensi vuoden toimintaa ja valmistelimme syyskokouksen asioita. Ensi vuodelle suunnitelluista tapahtumista kerromme tarkemmin vuoden alussa jäsentiedotteessa ja nettisivuillamme, kun aikataulut täsmentyvät. Joka tapauksessa ensi vuoden tärkeä painopiste myös seurallemme on ponitallin valmistuminen Viikkiin ja ponikoulun käynnistyminen.

Vielä meillä on ponit ilonamme Eriksnäsissä ja joulukuussa järjestetään myös kahdet Pollux-kisat: hevostaitokisa ja koulukisat. Poniopettajat kertovat niistä tarkemmin ja myös tallin ilmoitustauluille ja nettisivuille tulee tietoa ajankohdista.

Nyt voimme jo odotella joulua, mutta sitä ennen tavataan pikkujouluissa. Tervetuloa kaikki runsaslukuisesti mukaan!       Muistakaa ilmoittautua viimeistään sunnuntaina 20. marraskuuta.

Mukavaa talven ja joulun odotusta!

Liisi Myllykangas


 

Kati Kalliala ja Karavele, kuva: Seija Forsström

Lokakuu 2011

Tervehdys skaralaiset!

Lokakuu meni kuin siivillä ja hevosihmisille oli taas paljon tapahtumia ja jännitettävää, erityisesti erittäin kovatasoisessa Helsinki International Horse Showssa eli tutummin Hississä. Hartwall-arenalla nähtiin euroopan parhaimpia ratsukoita ja loistava suomalainen onnistuminen Fei:n World Cup luokassa, missä Nina Fageström nappasi neljännen sijan!

Suosittelen kaikille välillä käväisyä Suomen Ratsastajainliiton kotisivuilla, joista saa paljon tietoa tapahtumista, hevosurheilusta (suomalaisten menestymisestä), seuratoiminnasta, koulutuksista, sekä esim. kaikki merkkisuoritusradat löytyvät opiskeltaviksi. www.ratsastus.fi  .

Lokakuussa hallitus kokoontui kerran ja kävimme läpi menneinä tapahtumina syyskuussa ratsastetut estemestaruudet – onnea Janica Söderling. Joukkueemme edustivat myös Skaraa Etelä-Suomen joukkueiden välisissä mestaruuksissa, mutta tällä kertaa ilman suurempaa menestystä.

Lokakuun alun pollux-kisat peruttiin liian vähäisen osallistumisen takia, mutta ensi kerralla uusin voimin. Syyskuun ratsirastit-tapahtuma onnistui mukavassa syyssäässä hyvin ja ponit tulivat tutuiksi...

Seuratoiminta on kaikille tarkoitettua ja toivomme, että otatte rohkeasti osaa ja lähestytte reippaasti kysymyksillä, ideoilla ja ehdotuksilla hallitusta. Suunnittelemme ensi vuoden toimintaa 5.11, jolloin poikkeuksellisesti pidämme myös marraskuun hallituksen kokouksen – vielä ehdit vaikuttamaan. Olethan myös huomannut, että löydät meidät Facebookista.

Hevosihmisten yhteistyöstä saimme viime viikonloppuna oivan esimerkin, kun Järvenpään ratsastusseuran tallilla pidettiin erinomaisesti onnistuneet hyväntekeväisyyskisat Uotilan ratsatuskoulun hyväksi. Kaikki osallistuneet tahot tekivät kisoista tapahtuman, jossa fiilis oli mukava, koko perhe viihtyi ja tietysti rakkat hevoset olivat pääosissa.

Seurojen yhteistyöllä ja ihmisten aktiivisuudella tehtäisiin ihmeitä hevosharrastuksen hyväksi! Seuramme on jo useasti ollut järjestämässä kisoja yhdessä jonkun muun seuran kanssa ja tällä polulla on hyvä jatkaa. Nähtäväksi jää millaisia tapahtumia ensi vuodeksi suunnitellaan: Onhan seuralle tulossa kohta myös uusi ”kotitalli”, kun Viikin poniratsastuskoulu avaa ovensa.

Lämpimästä syksystä nauttien

Kati Kalliala


 

Seija Forsström ja "Calle" Al Capone III, kuva Jemina Malin

Syyskuu 2011

Seuramme hallitus piti syyskauden toisen kokouksensa maanantaina 5.9. Siitä aloitimme kokouskäytännön, että hallituksen kokoukset pidetään joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Kokouksessa kävimme läpi syksyn lähiajan tulevia tapahtumia:  ponikerhojen alkua, Pollux-hevostaitokilpailut, ulkoilutapahtumaa ”Ratsirastia”, jota ideoimme ja mietimme sopivia tehtäviä  rasteille metsäpolkujen varrella.

Pollux-kisat alkavat lauantaina 1.10.2011 klo 10 ja Ratsirastit sunnuntaina 25.9.2011 klo 12.00.

Valitsimme myös seuramme edustajat Etelä-Suomen aluejoukkuemestaruuskilpailuihin niin este- kuin kouluratsastuksessa. Joukkuemestaruudet kilpaillaan esteissä Keravalla 18.9.2011 ja kouluratsastuksessa 24.9.2011 Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla.

Kesän aikana melkein joka viikonloppu on SkaRalaisia ollut eri puolilla kilpailemassa kolmessa eri lajissa: este-, kenttä- ja kouluratsastuksessa. On ollut ilahduttavaa huomata, että yhä useampi on innokkaasti  ja menestyksekkäästi  osallistunut kilpailuihin. Erityisesti kenttäkisoissa on tänä vuonna ollut monta uutta kilpailijaa. Toivottavasti saamme myös kenttäkisoihin ensi vuonna joukkueen muutaman vuoden tauon jälkeen.  Ja eihän sitä koskaan tiedä, jos taas innostuisimme itsekin järjestämään kilpailut.

Suunniteltu matka Tallinnaan paikalliseen Horse Show´hun ei toteudu pienen osanottajamäärän johdosta.  Mietimme, mikä oli syynä kiinnostuksen puutteeseen; ajankohta; matkan kesto perjantaista sunnuntaihin.  Ensi vuotta ajatellen toivomme palautetta olisiko lauantai-sunnuntai parempi vaihtoehto vai pelkästään yksi päivä, joko lauantai tai sunnuntai.

Nautitaan alkavasta syksystä luonnossa liikkuen, hevosten kanssa tai ilman.

Seija Forsström


 

Katariina Kyander ja Rodman, kuva: Kari Kyander

Elokuu 2011

Katariina Kyander on kirjoittanut hallituksen elokuun kuukausikatsauksen. Skaran hallituksen jäsenä Katariina vastaa valmennuksista ja seurakilpailuista yhdessä Mirkan ja Ninan kanssa. Kata toimii nyt myös seuran sihteerinä Lotta Kuosmasen muutettua "kaukojäseneksi" Poriin.

”Kata” on harrastanut hevosia lähes koko ikänsä. Hauskaa on, että Kata on aloittanut ratsastamisen 4-vuotiaana juuri Eriksnäsissä. Jossain vaiheessa ratsastuksessa on ollut taukojakin ja myös ravureita on mahtunut Katan hevosuraan.

Kata on ollut aiemmin tuntiratsastajana Eriksnäsissä, mutta hänestä tuli tänä kesänä onnellinen hevosen omistaja, kun ratsastuskoulun ratsu Rodman eli Roope siirtyi hänen omistukseensa. Niinpä Katan tavoittaa tallilta nykyään lähes joka päivä. Seuravassa Katan tervehdys.

Hei kaikki SkaRalaiset!

Seuran hallituksella oli elokuussa ensimmäinen kokous kesätauon jälkeen. Kokouksessa keskusteltiin erityisesti syksykauden tapahtumista ja saatiinkin kokoon syksyn tapahtumakalenteri, joka on jo julkaistu tallin ilmoitustauluilla ja nettisivuillamme.

Toimintamme erityisesti kilpailujen osalta on valitettavasti vielä syyskaudella rajoitettua, mutta tilanne helpottuu, kun ponikoulu muuttaa Viikkiin.Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa kaikkia tulevasta Tallinn International  Horse Show:sta, johon ehtii vielä ilmoittautua mukaan. Suunnitelmissa on myös syyskuulle koko perheen leikkimielinen ratsirasti -tapahtuma.

Syksyn tullessa myös ponikerhot pyörähtävät käyntiin ja innokkaat ratsastajanalut pääsevät jälleen oppimaan ponien hoitoa.

Töiden ja koulujen alettua myös seuran sivuilla meno vilkastuu, joten seuraile ahkerasti uutisia.

Mukavaa syksyn alkua!

Katariina Kyander


 

Fanni Riikkilä, Pulmu Pietikäinen, Olivia Mäkelä ja Amanda Mäkelä tutkivat kuolaimia ja huulipuristinta Minja Sillanpään vetämässä ponikerhossa. Kuva: Janna Pietikäinen

Huhtikuu 2011

 

Hei SkaRalaiset!

Olen SkaRan hallituksen jäsen ja vastaan poniratsastajille järjestettävästä toiminnasta kuten ponikerhoista ja Pollux-kisoista. Olen aloittanut ratsastuksen kauan sitten Tuomarinkylän ratsastusopistolla ja muutamien taukojen ja eri tallien kautta löytänyt tieni Eriksnäsiin ja Karlvikin Ratsastajiin. Ratsastan supermukavassa porukassa maanantaisin ja melkein aina meidän porukka jää   iltamyöhään vielä juttelemaan ratsastustunnin haasteista samalla kun putsaamme ratsujemme suitsia sienet vaahdossa. Varsinkin estetuntien jälkeen analysoitavaa riittää.  Ratsastuksessa yhdistyy hienosti yhteistyö hevosen kanssa ja ystävyys hevosihmisten kanssa.

Seuran hallituksen kokouksessa huhtikuussa tehtiin viime silaus pääsiäiskisoihin. Kyseessähän on kisa, jossa voi osallistua joko kouluratsastukseen perjantaina 22.4. tai esteratsastukseen 25.4. maanantaina tai molempiin lajeihin. Yhdistelmäluokissa palkitaan parhaat ratsukot näiden  ratsastuksen lajien yhdistelmässä neljällä eri tasolla. Tervetuloa katsomaan kisoja!

Huhtikuussa päättyi kuuden kerran ponikerhokurssi  Hoito I-merkin jo suorittaneille harrastajille.  Kurssilla olivat vuorollaan opettajina kokeneet hevosenhoitajat ja ratsastajat Estelle Jansson, Elsi Norhio ja Minja Sillanpää. He jakoivat nuorimmille tietojaan mm. kilpailupäivään valmistautumisesta, hevosen varustamisesta kuljettamista varten ja hevosen päivittäisestä hoitamisesta ja tarkastamisesta. Kerhoa pidettiin Eriksnäsin satulahuoneessa ja välillä ulkona ponien kanssa. Ponin ruumiinosat opeteltiin ensin kuvista, ja sitten päästiin etsimään samat osat Bella-ponista.  

Kävin vierailemassa Minjan pitämällä kerhokerralla lauantaina 9.4., jolloin mukana olivat Amanda Mäkelä, Olivia Mäkelä, Fanni Riikkilä ja Pulmu Pietikäinen.  Kyselin ponitytöiltä, miksi he haluavat opiskella lisää poninhoitoa.

-Olen täällä siksi, kun haluan olla hyvä hoitaja. Hoitoponini on Niitta, käyn hoitamassa sitä lauantaisin ja keskiviikkoisin, kertoo Fanni. Amanda on suorittanut jo aiemminkin  hoitomerkkejä, nyt hän opettelee erilaisia apuohjia, ponin esittämistä  ja muita vaativampia taitoja. Kerhon ohjaaja Minja kertoo, että on ollut kiva opettaa poneista kiinnostuneita nuorempia. 

Seura on talven ajan järjestänut ponikerhoja sekä lauantaisin että sunnuntaisin. Sunnuntain kerho on tarkoitettu aloittaville poniharrastajille, ja sitä vetää Eliana Raavo. Kerhossa opetellaan taitoja, joita jokainen ratsastaja tarvitsee ponin tai hevosen huoltamisessa. Kerhokauden lopuksi kaikilla on mahdollisuus kokeilla SRL:n hoitomerkkien suorittamista.  Lauantain kerhossa on harjoiteltu Hoito I ja Hoito II-merkkien asioita, ja sunnuntain kerhossa tähdätään perushoitomerkin taitojen hallintaan. Kaikille merkkisuorituskokeissa hyväksytyille seura luovuttaa merkit. Hoito I ja Hoito II –merkkien koe järjestetään lauantaina 7.5. klo 10 Eriksnäsissä. Tervetuloa  kaikki hevostaitoja opiskelleet, vaikka et olisi osallistunut ponikerhoon!

Poninhoitotaitoja ja –tietoja pääsee näyttämään syksyllä myös Pollux-hevostaitokisoissa.  Järjestämme tänäkin vuonna Pollux-kisat esteratsastuksessa, hevostaidoissa ja kouluratsastustaidoissa.  Kilpailukutsut julkaistaan seuran sivuilla!

Vaikka juuri nyt me hevosten ystävät odotamme kesää , muistutan jo nyt ensi syksyn kiinnostavasta kisaretkestä.  Seura on varannut viikonloppuretken 7.-9.10. Tallinnaan, jossa järjestetään Tallinn  International Horse Show. Syksyn kalenteriin voi jo merkitä tämän vaikka koko perheen hevostelumatkan!

Hyvää kevättä kaikille lukijoille!

Janna Pietikäinen


 

Noora ja Källbackas Caramello, kuva: Nanna Oksanen

Maaliskuu 2011


Hei kaikki jäsenemme!

Uutena puheenjohtajana kirjoitan ensimmäistä ”kuukausitiedotetta”. Jatkossa nettisivuille ilmestyy kuukausittain pieni puheenvuoro joltain hallituksemme jäseneltä. Näissä tiedotteissa tulemme kertomaan kuulumisia hallituksen kokouksista, suunnitelmista, sekä myös menneistä tapahtumista.

Pieni esittely uudesta puheenjohtajasta olisi myös varmasti paikallaan. Olen 30-vuotias helsinkiläinen hevos- ja koiraharrastaja. Päivät kuluvat pankkimaailmassa ja illat koirien ja hevosten parissa. Perheeseeni kuuluu myös pitkäkarvainen collie Rilla ja lyhytkarvainen collie Ossi Johannes

SkaRan tärkeimpänä tehtävänä näen tarjota jäsenilleen monipuolista toimintaa, ottaen huomioon kaikki eri ikäiset ja tasoiset ratsastajat tukijoukkoineen. On tärkeää muistaa kaikki kilparatsastajista pieniin nappularatsastajiin kun suunnitellaan seuran toimintaa.

SkaRa palkittiin vuoden 2009 Etelä-Suomen parhaaksi ratsastusseuraksi ja tietysti haluaisin nähdä meidät saamassa saman kunnian jatkossakin.

SkaRa on myös tunnettu hyvien kilpailujen järjestäjänä, oli kyseessä sitten pienet seurakisat Eriksnäsissä tai kansalliset kenttäkilpailut Ypäjällä. Tästä kiitos valtavan osaaville henkilöille, joita seurastamme löytyy, aktiivista talkooväkeä unohtamatta. Uskon, että pystymme jatkossakin säilyttämään saman tason, vaikka tänä vuonna jätämmekin Ypäjän kenttäkilpailut väliin.

Kilparatsastajat ovat seuran edustusjoukkoa kiertäessään kilpailuja ympäri Suomen. He ovat olennainen osa seuramme näkyvyyttä ja toivoisin myös heidän olevan tyytyväisiä SkaRan toimintaan ja tukeen. Ennen kaikkea haluaisin, että jokainen SkaRalainen voi edustaa seuraamme ylpeänä ja tyytyväisenä!

SkaRalla on monia tapahtumia suunnitteilla kevään mittaan, kuten laskiaisrieha, koulu-ja esteratsastuskilpailuja ja eläinlääkäri Katja Lähdenvuon luento. Kaikki SkaRalaiset ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan koko perheen voimin!

Mikäli sinulla on toiveita ja ideoita tapahtumien suhteen, otathan yhteyttä! Erityisesti poniratsastajiemme toiveita ottaisimme vastaan innolla. Millaista toimintaa toivoisit SkaRan tarjoavan teille?

Olemme kehittämässä nettisivujamme, pyrimme lisäämään sisältöä ja päivittämään myös ulkoasua. Otamme kiitollisena vastaan kaikki ideat ja toivomukset, joita teillä sivujemme tärkeimpinä käyttäjinä on. Ota siis rohkeasti yhteyttä keneen tahansa hallituksen jäseneen.

Olisimme myös kiitollisia, mikäli joltain löytyisi kuvamateriaalia, vaikkapa SkaRan tapahtumista, jota saisimme käyttää nettisivuilla. Kuvaajan nimi mainitaan kuvien yhteydessä ja kuvia ei käytetä muualla kuin nettisivuillamme.

Tarkoituksena on myös kerätä kaikista SkaRan kilpailevista ratsukoista esittely nettisivuille pienen haastattelun muodossa. Tiedottajamme Liisi on teihin yhteydessä kevään aikana. Yritämme myös esitellä muuta jäsenistöämme entistä enemmän nettisivuillamme. Kuuluimme myös huhun, että ponikoulun ponitkin saattavat suostua haastateltavaksi... ;-)  Seuraa siis nettisivujamme, yritämme päivittää sivuja jatkossa useammin ja saada mahdollisimman paljon uutta sisältöä.

Oikein hyvää ja tapahtumarikasta kevättä koko jäsenistöllemme!

Puheenjohtaja Noora